Dirka po Sloveniji: Prihajata Diego Ulissi in Jan Polanc, Tomaž Nose odpovedal nastop

Dirka po Sloveniji: Prihajata Diego Ulissi in Jan Polanc, Tomaž Nose odpovedal nastop
28.05.2014 AVTOR: D. Z.
Organizatorji dirke po Sloveniji so sporočili, da je Lampre Merida že izdala imena kolesarjev, ki se bodo borili na slovenskih cestah. Tam pa ne bo Tomaža Noseta.

Italijanska ekipaLampre Merida prihaja na 21. dirko po Sloveniji z izjemnim posameznikom. Govorimo o Diegu Ulissiju, ki je dirko po Sloveniji že dobil. Italijan se vrača v Slovenijo in očitno bo ciljal zelo visoko. Nenazadnje je trenutno v izjemni formi, saj je dobil dve zahtevni etapi na dirki po Italiji.

Obe na podoben način. V sprintu "preživelih" favoritov. Odlično je odpeljal tudi posamični kronometer, pa čeprav je dan prej padel in si poškodoval koleno. Poleg Ulissija bodo pri Lampreju pripeljali tudi Jana Polanca, ki se je na letošnji dirki po Italiji tudi že izkazal s četrtim mestom v zahtevni etapi do Orope. Polanc bo na slovenskih cestah branil uvrstitev med najboljše tri. Ob njiju bodo nastopili še Valerio Conti, Luca Dodi, Manuele Mori, Andrea Pallini, Luca Wackermann in Xu Gang.

Noseta ne bo na dirki
Nastopu na domači dirki se je moral odpovedati nekdanji zmagovalec Tomaž Nose, ki med elito nastopa že 13. sezono. Član Adrie Mobila je na treningu pred božičnimi prazniki padel in si poškodoval medenico, ključnico in nekaj reber. Letos bi na dirki po Sloveniji nastopil že enajstič, a do tega ne bo prišlo, saj poškodbe še niso sanirane.

»Dirka Po Sloveniji mi je bila vsako leto glavni cilj sezone. Je domača dirka, ki jo organizira naš klub in za vse nas v klubu veliko pomeni. Na tej dirki sem imel vedno veliko navijačev, ki so prišli navijat zame in zato sem vsakič hotel dobro dirkati in narediti dober rezultat, « je za uradno spletno stran kluba dejal Tomaž Nose in nadaljeval: »Tud letos bi mi bila glavni cilj sezone in bi se potrudil, da bi končal med najboljšimi. Vsako leto mi je bil cilj, da bi končal na stopničkah, ampak vemo, da je to težko, ker je na dirki vse večja konkurenca. Letos ne bom dirkal, bom pa šel vsako etapo pogledat in navijat. «

Značke: Dirka po Sloveniji, Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ