Dirka po Sloveniji: Spoznajte 2. etapo

Dirka po Sloveniji: Spoznajte 2. etapo
31.05.2016 AVTOR: D. Z.
Druga etapa na dirki po Sloveniji bo najzahtevnejša. Nova Gorica bo gostila start, Golte pa cilj. Dolga bo 217 kilometrov.

Z 217 kilometri najdaljša
Ne samo cilj prve etape v Kopru. Na primorskem bo tudi začetek druge etape. Kot prizorišče se vrača Nova Gorica. Tam se bo začel najdaljši dan na dirki, ki se bo nadaljeval v Goriških Brdih. Etapa bo dolga kar 217 kilometrov. Golte pa bodo gostile cilj. Kolesarji bodo morali premagati štiri kategorizirane vzpone.

Že takoj po startu bo trasa zelo zahtevna, saj so Goriška Brda nadvse razgibana. Tako bo po 22 kilometrih dirkanja gorski cilj tretje kategorije na 425 metrov visokem Višnjeviku. Sledil bo spust in potem vse bodo kolesarji vseskozi rahlo vzpenjali. Po skoraj 90 kilometrih dirkanja bodo prišli v Cerkno, kjer se bo začel vzpon prve kategorije na 1013 metrov visoki Črni vrh, vzpon s povprečnim naklonom 5,7 %.

Vrača se vzpon na Golte
Po spustu v Železnike se bodo kolesarji podali proti Škofji Loki in potem v Kamnik. Tam se bo začel klanec na Črnivec. Gre za vzpon druge kategorije, ki leži na 902 metrih nadmorske višine. Kolesrji bodo na vrh klanca prišli po prevoženih 173 kilometrih. Po spustu do Mozirja pa bo sledil še zadnji vzpon. Govorimo o vzponu na Golte, ki ležijo na 1386 metrih nadmorske višine. Gre za vzpon prve kategorije s povprečnim naklonom 7,3 odstotka. Prvi del je nekoliko strmejši, najstrmejša pa sta vsekakor zadnja dva kilometra. Tu je naklon tudi 23-odstoten.

Marko Kump, ki je bil na predstavitvi dirke po Sloveniji v tej etapi seveda ne bo igral vidnejše vloge. »Etapa je po profilu in tudi zaradi dolžine zelo zahtevna. Vozilo se bo krepko čez pet ur. Vzpon na Golte je tudi za gledalce zelo zanimiv. Je raznolik klanec, veliko je sprememb ritma. To je zagotovo napoved za napadalno vožnjo, saj je na takem terenu težko nadzirati skupino. « Sicer pa bodo morali kolesarji ta dan – etapa bo na sporedu v petek, 17. Junija – premagati več kot 3400 metrov nadmorske višine.

Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ