Dirka po Sloveniji: Spoznajte 3. etapo

Dirka po Sloveniji: Spoznajte 3. etapo
16.06.2017 AVTOR: D. Z.
Tretja etapa bo že nekako po tradiciji tudi kraljevska in letos vsekakor odločilna. Začela se bo v Celju, končala pa na Rogli.

V soboto, 17. junija bo na dirki po Sloveniji na sporedu tretja in obenem najtežja, kraljevska etapa. Dolga bo 167,7 km, kolesarji pa se bodo na pot podali iz Celja. Cilj bo gostila Rogla.

Na ta vzpon so se kolesarji na dirki po Sloveniji podali samo enkrat. To je bilo leta 2001, ko je bil na sporedu posamični gorski kronometer, ki ga je dobil Faat Zakirov. Tokrat bodo morali kolesarji do vznožja Rogle – vzpon se začne v Zrečah – prevoziti več kot 150 kilometrov, premagati pa bodo morali tudi dva vzpona.

Kolesarji bodo na pot šli ob 10.30 in že šest kilometrov po uradnem startu bo na sporedu sprint v Žalcu. Nadaljevala se bo bolj ali manj ravninska vožnja vse do Zreč. Od tam se bodo kolesarji podali na prvi kategoriziran vzpon. Govorimo o 954 metrov visokem vzponu druge kategorije Padeški vrh. Kolesarji bodo morali premagati 7,1 km dolgo pot s povprečnim naklonom 6,7 %. Na vrhu bodo kolesarji spet zavili proti Zrečam, in sicer po cesti, po kateri se bodo na koncu spet vzpenjali vse do Rogle.

A najprej bodo po dobrih 118 kilometrih prišli v Slovensko Bistrico. Tam se bodo povzpeli še na vzpon tretje kategorije Veliko Tinje. Do vrha 660 metrov visokega klanca vodi 5,2 km dolg klanec s povprečnim naklonom 6,5 %. Na vrhu bodo imeli kolesarji v nogah že 126 kilometrov dirkanja. Sledil bo spust in razgiban teren do Slovenskih Konjic. Po 151 kilometrih bodo kolesarji znova prišli v Zreče in tam se bodo podali še na zaključni vzpon do 1474 metrov visoke Rogle.

Gre za 13,7 km dolg vzpon prve kategorije s povprečnim naklonom 7,5 %. Na vrhu bomo vsekakor dobili naslednika lanskega zmagovalca Reina Taaramaeja, ki ga na letošnji dirki ni, saj nastopa na dirki po Švici. Sicer pa naj bi kolesarji na vrh prišli nekje med 14.34 in 15.14 uro.

 

 

Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ