Dirka po Sloveniji: Spoznajte 4. etapo

Dirka po Sloveniji: Spoznajte 4. etapo
06.06.2016 AVTOR: D. Z.
Sprinterska etapa z dodatkom treh kategoriziranih vzponov. Tako bi na kratko opisali 4 etapo na dirki po Sloveniji. Cilj pa Novo mesto.

Začelo se bo v Rogaški Slatini
Redkokdaj se je na dirki po Sloveniji zgodilo, da zadnja etapa ne bi bila pisana na kožo sprinterjem. Tudi tokrat bo po vsej verjetnosti tako, pa čeprav se bodo morali tudi sprinterji še kako potruditi, če se bodo želeli boriti za etapno zmago. Etapa, ki bo na sporedu v nedeljo, 19. junija se bo začela v Rogaški Slatini.

Najprej bo 50 kilometrov ravnine, potem pa krajši vzpon in še vzpon na 529 metrov visoki Boben. Gre za vzpon tretje kategorije. Sledil bo spust in postono vzpenjanje na Slivno. 676 metrov visoki vrh bodo kolesarji dosegli po skoraj 95 prevoženih kilometrih. Gre za vzpon tretje kategorije. Po spustu v Litijo se bodo kolesarji povzpeli še na že večkrat obiskani, 510 metrov visoki Bogenšperk. To bo po 115 kilometrih dirkanja. Potem se bo začelo postopno spuščanje proti Novemu mestu.

Krogi v Novem mestu
Še prej se bodo kolesarji na 154 kilometru povzpeli na Karteljevo. Sledil bo prihod v Novo mesto in že tradicionalni štirje krogi s ciljem na Glavnem trgu. Direktor dirke Bogdan Fink je poudaril, da 179 kilometrov dolga etapa vsekakor ne bo lahka: »Sicer se pričakuje sprint, vendar pa bodo morali kolesarji vseeno premagati ka 1780 metrov nadmorske višine. « Tudi Marko Kump je kljub trem klancem prepričan, da bo to priložnost za sprinterje:

»Če pridem na dirko, bom imel že od prvega dne naprej to etapo v mislih. Sicer ni lahka, vendar, glede na to ,da je prvih 50 kilometrov ravninskih, od Bogenšperka naprej pa ni klancev, lahko pričakujemo sprint glavnine. « In seveda sprint čez Kandijski most v središče mesta. Marko Kump je bil tu najboljši že na lanski dirki po Sloveniji: »Osebno mi je cilj zelo všeč. Je specifičen, pa vendarle ne tako zelo, kot mislijo nekateri. «

Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ