Dirka za VN Adrie Mobil najmočnejša do sedaj

Dirka za VN Adrie Mobil najmočnejša do sedaj
22.03.2021 AVTOR: Sporočilo za javnost
Šesta mednarodna kolesarska dirka za Veliko nagrado Adrie Mobil prinaša izredno mednarodno konkurenco, zahtevno traso ter spletni prenos dirke.

Štart in cilj bosta tokrat zaprta za gledalce, zagotovo pa bodo ljubitelji kolesarstva svoj glas podpore izrazili na marsikaterem odseku trase.

Po letu premora se nadaljuje tradicija slovenske pomladne »klasike«, za katero velja ob slovesu dobre organizacije in pomanjkanju dirk zelo veliko zanimanje. Za nedeljsko preizkušnjo za Veliko nagrado Adrie Mobil (kategorija UCI 1.2) je prijavljenih 25 ekip in največje dovoljeno število kolesarjev. Na dirko prihajata tudi razvoji ekipi kolesarskih gigantov Jumbo – Visma in Groupama–FDJ, med močnimi kontinentalnimi ekipami pa bodo svoje priložnosti iskali tudi kolesarji domačih ekip Adria Mobil, Meblo Jogi, Gusto Santic Ljubljana, KK Bled in KK Kranj. Na papirju najmočnejše ime med prijavljenimi je Italijan Filippo Fortin (Team Vorarlberg), ki je na dirki slavil že v letih 2016 in 2018. Zadnja izvedba leta 2019 pa je pripadla Marku Kumpu, ki se zdaj na dirko vrača kot športni direktor domače ekipe. O kvaliteti konkurence priča tudi statistika spletne strani Pro Cycling Stats, ki dirke razvršča glede na uspehe in uvrstitve prijavljenih kolesarjev, vsak »prinese« točke glede na svoj rank. Dirka ima letos 49.264 točk PCS, kar ne pomeni veliko, je pa zelo zgovoren podatek, da je dirka po moči na 151. mestu med približno tisoč dirkami v sezoni.

Trasa dirke meri 181,5 kilometra in je sestavljena iz t. i. velikega kroga s štartom pred poslopjem podjetja Adria Mobil do prvega prihoda v Novo mestu, v tem delu sta tudi vzpona na Brezovico (538 m n.v.) in Vahto (615 m n.v.). Sledita dva kroga z zahtevnim vzponom na Gabrje ter cilj na Glavnem trgu v Novem mestu. Dirka se običajno konča s šprintom večje skupine in močno selekcijo, zaradi konkurence in napovedane taktike nekaterih ekip pa je pričakovati napade skozi celotno dirko in morda tokrat ubežnikom le uspe.

Organizatorji iz Kolesarskega kluba Adria Mobil bodo za gledalce zaprli prostor okoli štarta in cilja, hkrati pa pozivajo vse privržence kolesarskega športa, da si dirko ogledajo v prenosu na kanalu ekipe na platformi YouTubeter spletni strani www.adria-mobil-cycling.com. Dogajanje na trasi bo pokrivalo več mobilnih in statičnih kamer, kar bo poneslo napeto dogajanje z dirke neposredno na vaš sprejemnik ali mobilno napravo. Tako boste lahko navijali in držali pesti za svoje favorite!

Značke: Cestno
Ključne besede:
VN Adria Mobil
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ