Dirke: Novi koronavirus in posledice

Dirke: Novi koronavirus in posledice
23.02.2021 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

38 prireditev odpovedanih oziroma prestavljenih. Iz UCI so sporočili,da so morali v koledarju za sezono 2021 predvsem zaradi novega koronavirusa organizatorji sprejeti težke odločitve.

38 kolesarskih prireditev. Toliko dirk - tu štejemo dirke prve kategorije in več - je bilo že odpovedanih ali prestavljenih, so sporočili iz Mednarodne kolesarske zveze. "Nekaterih od teh zagotovo ne bo do leta 2022, druge pa so bile prestavljene na kasnejši datum še v tej sezoni," se glasi sporočilo za javnost.

Kdaj pa bodo znani novi datumi dirk. Iz krovne organizacije so sporočili, da še pred aprilom: "Gre za 24 prireditev. V sodelovanju s partnerji bomo preučuli prošnje organizatorjev. Določili bomo nove datume, upoštevajoč vse dejavnike, tako da bo vse potekalo v korist kolesarstva. Odločitev bomo sporočili do konca marca."

Številne dirke v Avstraliji (Tour Down Under), Južni Ameriki (dirka po San Juanu), Španiji, na Portugalskem in Franciji so odpovedali ali prestavili. Gre predvsem za to, da so države same sprejele strožje ukrepe v boju proti koronavirusu. Po drugi strani so v Franciji uzpeli izpeljati dve etapni dirki, obetajo se klasike v Belgiji. Trenutno poteka dirka UAE Tour, na kateri blesti Tadej Pogačar. Sicer pa si seznam odpovedanih oziroma prestavljeni dirk ogledate na TEJ POVEZAVI.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ