Dirki po Sloveniji spremenili datum!

Dirki po Sloveniji spremenili datum!
24.11.2019 AVTOR: DZ

Dirka po Sloveniji je bila ob prvi objavi programa za 2020 na sporedu 24. do 28. junija. Na UCI pa je prišel spremenjen program in bo na sporedu od 10. do 14. junija.

V sezoni 2020 je prišlo do številnih sprememb, vsaj kar se tiče terminov določenih dirk. Največ sprememb je seveda junija in julija. Razlog so olimpijske igre, saj se je Tour de France prilagodil tako, da bo na sporedu teden dni prej kot običajno. Tour se bo tako začel 27. junija. Posledilčno se bosta prej začeli tudi Criterium du Dauphine in dirka po Švici.

Dirki po Sloveniji pa je UCI sprva namenil termin od 24. do 28. junija. To bi pomenilo, da bi se zadnji dve etapi križali s prvima dvema etapama dirke po Franciji. Obenem bi se dirka po Sloveniji začela po državnih prvenstvih. Številni kolesarji prav slovenski etapno preizkušnjo vzamejo za pripravo ali na državna prvenstva ali pa na dirko po Franciji.

Zato bi preizkušnja zaradi takega termina skorajda zagotovo izgubila kakšnega izmed vidnejših kolesarjev. Zdaj je UCI organizatorjem namenil zgodnejši termin. Od 10. do 14. junija. To pomeni, da se bo začela tri dni po koncu prej omenjene dirke Criterium du Dauphine, potekala pa bo v času dirke po Švici. Podobno, kot v zadnjih letih, torej. V tem terminu je tudi dirka po Belgiji. Brez dvoma pa je to vsekakor boljši termin, kot tisti prvi!

Značke: Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ