Dirko odpovedali zaradi strahu pred terorističnim napadom

Dirko odpovedali zaradi strahu pred terorističnim napadom
01.05.2015 AVTOR: D. Z.
Kar težko je verjeti, pa vendarle se je zgodilo. V Frankfurtu bi morali danes izpeljati enodnevno dirko, vendar so jo morali odpovedat. Razlog? Teroristične grožnje.

V mestu Oberursel v bližini Frankfurta so policisti našli večje količine nabojev, kemikalij in drugih pripomočkov, s katerimi se lahko izdela bombe. Po nekaterih navedbah naj bi osumljenega videli na več mestih, kjer bi potekala tudi dirka. Policija je zato odpovedala dirko z razlogom, da bi bilo ogrožena varnost ljudi.

»Zelo mi je žal, vendar je nevarnost prevelika, « je dejal direktor dirke Bernd Moos Achenbach. »Seveda je to hud udarec za šport, za navijače in prostovoljce. Ampak, zaradi nevarnosti je to povsem razumljiva odločitev, « je dodal predsednik Nemške kolesarske zveze Rudolf Scharping. Eden izmed favoritov bi vsekakor bil John Degenkolb, ki bi vozil po domačih cestah:

»Ko sem slišal to novico, je bilo, kot bi me nekdo udaril s kladivom. Brez besed sem. Grozno je, da ima lahko posameznik tako moč, da potem sprejmejo tako odločitev. « Spomnimo. Lani je dirko dobil Alexander Kristoff, predlani pa po izjemnem napadu Simon Špilak.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ