Do naslova svetovnega prvaka v olimpijskem krosu tudi prvič kolesarji na električnih kolesih

Do naslova svetovnega prvaka v olimpijskem krosu tudi prvič kolesarji na električnih kolesih
29.08.2019 AVTOR: Uredništvo, foto: Grega Stopar, Michal Cerveny

Z včerajšnjo dirko se je začelo jubilejno 30. svetovno prvenstvo v gorskem kolesarstvu. Prizorišče v Kanadi, Mont Sainte Anne je gostiteljica tretjič, kjer je prvič potekala dirka v disciplini kros z električnimi kolesi (e-MTB).

Vido napovednik svetovnega prvenstva

2019 UCI Mountain Bike World Championships - ANG - 30 sec from Velirium on Vimeo.


Na 24.4 kilometra dolgo progo s štirimi krogi se je podalo 45 kolesarjev. Nekateri med njimi so se šele pred kratkim zapeljali z električnim kolesom, med njimi je bil tudi slovenski predstavnik Urban Ferenčak, ki je na koncu zasedel 33. mesto. Prvega naslova svetovnega prvaka v kategoriji e-MTB XC se je zasluženo veselil Alan Hatherly, saj je vodil od starta do cilja. Na drugo mesto z dobro minuto zaostanka se je uvrstil Francoz Jerome Gilloux, tretje mesto pa je zsedel povratnik (samo v e-MTB kategoriji) med tekmovalno elito Julien Absalon.V ženski kategoriji se je samo osem tekmovalk pomerilo za naslov svetovne prvakinje na identični progi, se pravi na 24.4 kilometra dolgi progi s štirimi krogi. Zmagovalka Nathalie Schneitter je s progo opravila v času ure enajst minut in osemintrideset sekund (za dobre šest minut in pol počasneje od moškega zmagovalca). Drugo uvrščena je Maghalie Rochette, je za zmagovalko zaostala le za 5 sekund. Tretje mesto je zasedla Anneke Beerten, ki je največje uspehe dosegala v 4krosu in BMXu.

Morebiti je prav ta zadnji podatek informacija, katere tekmovalce in tekmovalke lahko pričakujem v prihodnje v tej novi disciplini tekmovanj poleg tistih, ki so zaključili z aktivnim tekmovanjem na najvišji ravni v olimpijskem krosu.


Urban Ferenčak drugič na električnem kolesu in na odseku proge, kjer je bilo električno kolo najbolj v pomoč.

Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ