Do naslova z neoznačenim, in ne s klubskim kolesom

Do naslova z neoznačenim, in ne s klubskim kolesom
24.09.2015 AVTOR: D. Z.
Linda Villumsen je do naslova svetovne prvakinje v kronometru prišla na kolesu, ki ga njena ekipa UHC ne uporablja. In tako je povzročila kar veliko preglavic.

Linda Villumsen je dobila kronometer, a v vožnji na čas ni uporabljala kolesa Wilier, ki ga sicer uporablja moštvo UnitedHealthcare, za katero vozi. Linda Villumsen je vozila neoznačeno kolo povsem črne barve, ki se je povsem ujemalo z dresom Nove Zelandije. Ekipa pa uporablja Wilierje modro-bele barve. Očitno pa tako neupoštevanje pravil ne bo minilo brez posledic. Mediji pravijo, da je za nekaj časa kolesarka kljub naslovu prvakinje celo izgubila službo.

Glavni mož ekipe Mike Tamayo je kasneje povedal, da so bili ob vsem skupaj tako jezni, da so razmišljali o tem, da bi kolesarko odpustili: »Pogovarjali smo se, saj smo želeli zaščititi svoje sponzorje. A na koncu nismo ukrepali. Preučili pa smo zares vse možnosti, tudi z vsemi našimi sponzorji. « Pojavile so se govorice, da naj bi Tamayo kar na samem svetovnem prvenstvu raztrgal pogodbo, in da je vodstvo kolesarko že odpustilo, pa si kasneje premislilo.

Te govorice so pri ekipi zavrnili. »Da ne bo vozila našega kolesa smo izvedeli v zadnjem trenutku. Iz reprezentance so nam pojasnili, da se na našem kolesu spredaj ni mogla spustiti v dovolj aerodinamično držo. Zato so morali uporabiti drugo kolo. Tako je uporabljala manjše kolo, ki pa ga mi nimamo. Šlo je bolj za pravo velikost, kot za vprašanje tehnologije, « je za cyclingnews.com še pojasnil Tamayo.

Seveda pa ni jasno, kakšno kolo je svetovna prvakinja vozila. Na prvi pogled spominja na Trekovo kolo za kronometer. »S tem nismo bili zadovoljni. Naše delo je, da zaščitimo naše sponzorje. Seveda smo bili nepripravljeni, a šlo je bolj za to, da se je vse dogajalo v zadnjem trenutku. Tako, da o tem nismo utegnili obvestiti naših sponzorjev. To je največja težava, « je še dejal Tamayo.

Čeprav je v nadaljevanju še večkrat poudaril, da kolesarke niso nameravali odpustiti, je potrdil, da bo vseeno sledila kazen. A očitno ne prehuda. »Tudi o tem smo se pogovarjali. Sponzorji si želijo vsaj opravičila. A v ekipi imamo tudi interna pravila. Gre za denarne kazni, če se do sponzorjev ne obnašaš korektno. A to bomo rešili interno, in ne v javnosti. «

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ