Do tretjega zaporednega naslova prvaka

Do tretjega zaporednega naslova prvaka
07.01.2024 AVTOR: DZ, vir: Jayco AlUla

Avstralec Luke Plapp je še tretjič zapored osvojil naslov državnega prvaka. S sodelovanjem v pobegu se je izkazal tudi Dylan Hopkins, ki vozi za Ljubljano Gusto Santic.

Že po tradiciji se bo nova kolesarska sezona - izjema je bilo zgolj obdobje pandemije - začela v Avstraliji. Najprej se bodo dekleta pomerila na dirki Tour Down Under, potem pa še moški. To obdobje, ko so avstralski kolesarji doma, pa želijo izkoristiti tudi za državna prvenstva.

Izpeljali so že kriterijsko dirko, ki jo je dobil Caleb Ewan. Izkazal se je tudi Dylan Hopkins. Kolesar moštva Ljubljana Gusto Santic je osvojil četrto mesto. Za kolesarji je tudi že vožnja na čas. Dobil jo je Luke Plapp, ki je pred letošnjo sezono iz Ineosa prišel v domače moštvo Jayco AlUla. Zdaj pa so člani opravili še s cestno dirko. Krožna dirka v Buninyongu je zdaj že tradicionalna.

Kolesarji so morali v dežju prevoziti 16 krogov. Vsak je dolg 11,6 km. Skupno dobrih 185 kilometrov. Dirka je bila nadvse napeta in polna napadov vse od začetka. Tudi Dylan Hopkins, ki sicer vozi za moštvo Ljubljana Gusto Santic je bil zelo aktiven in je poskušal s pobegom. Kljub vsemu pa je kasneje odstopil. Dirka je bila tako zahtevna, da je do cilja prišlo vsega 18 kolesarjev.

Se je pa 130 kilometrov pred ciljem izoblikovala manjša skupinica ubežnikov, med katerimi so bili tudi trije predstavniki moštva Jayco AlUla. 30 kilometrov kasneje sta se na vzponu za napad odločila Luke Plapp in Chris Harper. Člana moštva Jayco AlUla sta takoj pričela sodelovati. V ozadju so ju posamezniki sicer poskušali ujeti - pet krogov pred ciljem so napadli Storer, Walsh in Porter - a nihče ni bil dovolj močan.

Tri kroge do cilja sta ubežnika imela 4:30 prednosti pred prvimi zasledovalci. Na koncu se je Plapp veselil naslova prvaka. Harper je bil drugi. Sprint skupinice, ki je zaostala za več kot šest minut pa je dobil Kelland O’Brien. Vsi so člani Jayca AlUle, kar pomeni, da je domače moštvo na vseh članskih dirkah povsem prevladovalo. Plapp je državni prvak postal tretjič zapored.

Značke: Cestno
Ključne besede:
Luke Plapp
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ