Dobil Avenir in pri 20 letih podpisal za Sky

Dobil Avenir in pri 20 letih podpisal za Sky
27.08.2017 AVTOR: D. Z.
20-letni Kolumbijec Egan Bernal je podpisal triletno pogodbo z moštvom Sky. Danes je dobil prestižno dirko Tour de l?Avenir.

Egan Arley Bernal je 20-letni kolumbijski kolesar, ki že drugo sezono vozi za italijansko prokontinentalno ekipo Androni Sidermec Bottecchia.

V tem času je na številnih zahtevnih etapnih dirkah kljub mladosti večkrat opozoril nase. V teh dneh je nastopal tudi na prestižni dirki Tour de l’Avenir, ki je namenjena mladim kolesarjem. Bernal je dobil dve najtežji gorski etapi zapored. Že po prvi etapni zmagi je prevzel vodstvo in po devetih etapah se je lahko veselil tudi zaslužene zmage v skupnem seštevku.

Tokrat je premagal Bjorga Lambrechta in Niklasa Ega. To dirko so v bližnji preteklosti – odkar spada med dirke za Pokal narodov za mlajše člane – že dobili kolesarji, kot so Nairo Quintana, Warren Barguil, Esteban Chaves, Miguel Angel Lopez, Bauke Mollema, Jan Bakelants, Romain Sicard, Ruben Fernandez, Marc Soler in lani David Gaudu. Bernal si je s predstavami in devetimi zmagami v tej sezoni prislužil novo pogodbo. Zanj so se ogreli pri Skyju in podpisali so triletno pogodbo. Bernal bo za Sky vozil vsaj do konca sezone 2020.

“Vedno sem sanjal, da bi postal del te ekipe. Nikoli si nisem mislil, da se mi bo ta priložnost ponudila tako zgodaj. Zame ta pogodba predstavlja uresničenje sanj, ” je v uradni izjavi za javnost dejal Bernal. Iz ekipe so sporočili, da Bernal predstavlja prihajajočo generacijo kolesarjev za etapne dirke. Bernal pa je dodal: “Moj prvi cilj je učenje. Hočem se učiti od kolegov in izkoristiti njihove izkušnje. Veselim se prestopa v Sky.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ