"Dobiti vse tri tritedenske dirke"

"Dobiti vse tri tritedenske dirke"
06.06.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Egan Bernal je v intervjuju za časopis La Stampa dejal, da bi se rad "včlanil" v klub izbranih kolesarjev, ki so dobili vse tri tritedenske dirke.

Kolesarjev, ki jim je uspelo v karieri dobiti vse tri tritedenske dirke ni prav veliko. Med aktivnimi sta samo Chris Froome in Vincenzo Nibali, nedavno se je upokojil Alberto Contador, ki je tudi uspel dobiti tako dirko po Italiji, kot tudi francoski Tour in špansko Vuelto. Omenimo še Eddyja Merckxa, Bernarda Hinaulta in Jacquesa Anquetila.

Aktualni zmagovalec dirke po Franciji Egan Bernal namerava letos sicer braniti rumeno majico, a vendar razmišlja tudi o drugih preizkušnjah. "Dolgoročni cilj je dobiti vse tri tritedenske dirke in Touru dodati še Giro in Vuelto. To so dirke, ki me najbolj navdušujejo," je dejal 23-letni kolesar Ineosa. Lani je na Touru premagal Gerainta Thomasa in Stevena Kruijswijka.

"Giro nosim v svojem srcu in morda mi bo uspelo tam nastopiti leta 2021. Ko bom šel na Giro, bom odšel s ciljem, da ga dobim. Morda bom poskusil v istem letu dobiti še Tour," je še dejal Bernal. To je nazadnje uspelo Marcu Pantaniju leta 1998. Leta 2018 sta ta podvig poskušala ponoviti Tom Dumoulin in Chris Froome. Dumoulin je bil na Giru in Touru drugi. Froome je Giro spektakularno dobil, na Touru pa je bil tretji.

Bernal je seveda govoril tudi o boju za prevlado med tremi predvidenimi kapetani za Tour de France pri Ineosu. Govorimo o trojici Bernal, Froome in Thomas. "Recimo, da bomo vsi začeli z istega izhodiščnega položaja. Zaupam ekipi in temu, da se bo odločila za pravo taktiko. S Thomasom in Froomom se dobro odlično razumemo. Pošteni bomo in odkriti. Kot vedno pa bo odločala cesta." Bernal je še dodal, da je že zdaj odlično pripravljen. Karanteno je prestal doma, na visoki nadmorski višini v Zipaquiri.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ