Dobra novica za kolesarstvo: Prihaja nov bogat sponzor

Dobra novica za kolesarstvo: Prihaja nov bogat sponzor
28.09.2016 AVTOR: D. Z.
Pred novo sezono vsekakor nova dobra novica. Sicer še ni uradno potrjeno, a vendarle bolj ali manj zanesljivo: V kolesarstvo vstopa Tag Heuer.

Že nekaj časa se je v kolesarstvu govorilo, da o umiku iz kolesarstva razmišlja Andy Rihs, ki je delni lastnik moštva BMC Racing Team. Skupaj s solastnikom Jimom Ochowiczem pa sta zdaj očitno našla novega sponzorja, ki bo finančno podprl sicer po imenih zelo bogato ekipo. Uradno bodo sponzorja predstavili na svetovnem prvenstvu v ekipni vožnji, ki bo na sporedu 8. oktobra v Katarju. Tam bo BMC branil naslov prvaka.

In sponzor? Že zdaj je jasno, da bo to Tag Heuer. Do tega so se dokopali novinarji cyclingnews.com, pa čeprav novice Ochowicz še ni potrdil. Tag Heuer je švicarsko podjetje, ki je poznano po prestižnih urah. Ustanovili so ga leta 1860, leta 1999 pa ga je kupilo podjetje LVMH. Tag Heuer se tako po več kot 25 letih vrača v kolesarstvo. Takrat je bil eden izmed sponzorjev moštva 7-Eleven, katerega športni direktor je bil prav prej omenjeni Ochowicz.

Sicer pa je do zdaj Rihs v ekipo investiral po približno 20 milijonov ameriških dolarjev letno. Letos so se že dogovarjali tudi z lastnikom moštva IAM Cycling Michelom Thetazom, a so se ti pogovori klavrno končali, saj bo ta ekipa po sezoni razpadla. Ochowicz kolesarjem ni mogel ponuditi pogodb za leto 2017, zdaj pa bo očitno vse drugače. Pogodbo je že podaljšal olimpijski prvak Greg Van Avermaet, ki ima za sabo kljub aprilski poškobi ključnice izjemno sezono.

Prišla bosta Nicolas Roche in Francisco Ventoso, medtem ko bosta odšla Philippe Gilbert in Taylor Phinney. Prihod Tag Heuerja je vsekakor pozitivna stvar za kolesarstvo. Potem, ko je jasno, da bosta razpadli ekipi IAM Cycling in Tinkoff kolesarstvo očitno ne bo hudega. Ustanavlja se namreč Bahrajnska ekipa, izjemno močna postaja Bora, pri Lampreju so našli bogatega podpornika, pri Movistarju so še podaljšali sodelovanje ...

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ