Dobre novice iz Italije: Spomladanske klasike (zaenkrat) ostajajo na sporedu

Dobre novice iz Italije: Spomladanske klasike (zaenkrat) ostajajo na sporedu
02.03.2020 AVTOR: Nejc Grilc, foto: Sirotti

Iz RCS Sporta so ekipam danes zjutraj sporočili, da zaenkrat ne načrtujejo odpovedi enodnevnih klasik Strade Bianche in Milano Sanremo, pa tudi etapne dirke Tirreno Adriatico.

Koronavirus se še vedno širi po Evropi, v Italiji so razmere sicer resne, a pod nadzorom, zato tudi z naslova RCS Sporta prihajajo bolj vzpodbudne novice. Danes dopoldne so po mailu sporočili ekipam, da zaenkrat organizacija dirk Strade Bianche, Milano Sanremo in Tirreno Adriatico ni ogrožena.

Najbolj na udaru je »La Primavera«, saj je v prestolnici Lombardije Milanu žarišče okužb s koronavirusom, a imajo do takrat še tri tedne časa, v katerih se lahko marsikaj spremeni. Drugače je s klasiko po »belih cestah« Strade Bianche, ki je na sporedu že to soboto. A z RCS Sporta zagotavljajo, da tudi o odpovedi te dirke še ne razmišljajo.

Opozarjajo pa, da se razmere lahko kadarkoli spremenijo, z njimi pa tudi njihova odločitev. Ekipe že imajo pripravljene rezervne možnosti za svoje najboljše kolesarje, če bi ostali brez omenjenih dirk, če bi slučajno odpadel Tirreno Adriatico, bi spremljali fantastično zasedbo na dirki Pariz Nica.

Del karavane bosta tudi Primož Roglič in Tadej Pogačar, ki je kot del preventivnih ukrepov v ekipi UAE Emirates še vedno »ujet« v Emiratih.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ