Dobrodelni Contador: Na dražbo kolo iz 2011

Dobrodelni Contador: Na dražbo kolo iz 2011
08.04.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Alberto Contador se je odločil, da bo tudi nekaj prispeval k zbiranju finančnih sredstev za pomoč v boju proti koronavirusu. Kolo Specialized iz leta 2011.

"Pozdravljeni, vsi. Še vedno se borimo proti Covidu-19 in želim narediti še nekaj. Mislim, da boljšega časa za to potezo ne bi mogel izbrati. Tole kolo, original z Gira in Toura 2011 dajem na dražbo. Veliko mi pomeni," je med drugim Alberto Contador zapisal na Instagramu.

Zbrani denar - dražba poteka prek ebayja - bo namenil boju proti koronavirusu, ki je Španijo še posebej pretresel. Sicer pa je bil Contador leta 2011 nadvse uspešen. Pred sezono je prestopil v moštvo Saxo Bank Sungard, ki ga je vodil Bjarne Riis. Prišel je kot nekakšna zamenjava za brata Andyja in Francka Schlecka.

Leta 2011 je prepričljivo dobil dirko po Italiji in bil peti na dirki po Franciji. Februarja naslednje leto pa so mu te rezultate odvzeli, saj so zaključili dolgotrajni primer klenbuterol. A predstave, ki jih je pokazal predvsem na Giro 2011 so bile zares izjemne.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ