Dobrodelni pohod z Blažem Jarcem za Zalo

Dobrodelni pohod z Blažem Jarcem za Zalo
19.12.2012 AVTOR: D. Z.
Kolesar moštva Team NetApp Blaž Jarc vas v nedeljo 23.12.2012 vabi na dobrodelni pohod. S tem boste prispevali za zdravljenje sedemletne Zale Hrastar, ki trpi za cerebralno paralizo.
Dobrodelni pohod se bo začel ob 9. uri in 30 minut. Udeleženci se bodo na pot podali z igrišča osnovne šole v Mirni Peči. Pohod bo potekal na relaciji OŠ Toneta Pavčka v Mirni Peči – Dolenji Podboršt – Grč vrh – Frata. Udeleženci se boste vrnili po isti poti. Startnine ne bo, zbirali pa bodo prostovoljne prispevke.

Na Frati bo poskrbljeno tudi za okrepčilo. Prav vsak udeleženec pa bo sodeloval tudi v žrebanju. Nagrade bodo kolesarska oblačila profesionalne nemške ekipe NetApp. Na dražbi bo tudi dres moštva NerApp s podpisi vseh kolesarjev te ekipe. Zbran denar pa bodo namenili Zali Hrastar.

Kdo je Zala Hrastar?

Zala Hrastar je stara 7 let. Obiskuje 1. razred Osnovne šole Toneta Pavčka v Mirni Peči. Rada se igra s svojimi vrstniki, enoletno sestrico Lucijo, riše in ustvarja. Kadar je lepo vreme, čas preživlja zunaj in na sprehod vodi psička. Zala ni običajen sedemletnik. Ima namreč cerebralno paralizo. Stanje zaradi katerega so močno omejene njene gibalne sposobnosti.

Veliko večino svojega življenja preživi na invalidskem vozičku. Z lanskim letom je v Slovenijo iz Amerike prišla nova oblika terapije za zdravljenje otrok s cerebralno paralizo. Imenuje se suittherapy. To tehniko so sprva uporabljali na astronavtih, ki so se jim je zaradi daljšega obdobja preživetega v breztežnostenm prostoru začele pojavljati atrofija mišic in osteoporoza.

Suittherapy velja za najbolj učinkovito metodo pri zdravljenju otrok s cerebralno paralizo. Prednosti terapije je zelo veliko: poleg povečanja mišične moči, gibljivosti in izboljšanje mišičnega tonusa nasploh, se učinki terapije hitro kažejo na področju ravnotežja, koordinacije, govora, senzorike. Sicer pa si lahko več preberete tudi na spletni strani KD Papež.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ