Dobrodelnost: Peter Sagan, Kristjan Koren, Matej Mohorič in Polona Batagelj: Podpisani dresi na dražbo za Reneja!

Dobrodelnost: Peter Sagan, Kristjan Koren, Matej Mohorič in Polona Batagelj: Podpisani dresi na dražbo za Reneja!
15.05.2014 AVTOR: D. Z.
O Reneju, otroku, ki se je rodil z deformirano desno nogo, smo veliko prebrali. Sicer so darovalci zbrali dovolj denarja za prvo operacijo, a tu sta moči združila še Koren in Sagan, pa tudi Mohorič in Polona Batagelj!

DOBRODELNA AKCIJA BO TRAJAL VSE DO TORKA
IZKLICNA CENA DRESA PETRA SAGANA JE 100 EVROV.
IZKLICNA CENA DRESA MATEJA MOHORIČAJE 30 EVROV.
IZKLICNA CENA DRESA POLONE BATAGELJ 30 EVRVOV.
VEČ INFORMACIJ NA FACEBOOKU

Kristjan Koren in Peter Sagan se v teh dneh mudita na dirki po Kaliforniji. A tudi mimo Kristjana Korena ni šla novica o težavah Reneja in o tem, da so za dečka slovenski ortopedi predlagali amputacijo noge. Po drugi strani pa so starši v ZDA našli zdravnika, ki zatrjuje, da bi z operacijo - natančneje tremi operacijami v posameznih starostnih obdobjih - lahko rešili prizadeto nogo.

Do zdaj so že zbrali dovolj denarja za prvo izmed potrebnih treh operacij. Prvo bo ameriški zdravnik opravil kar v Milanu, stala pa bo 46 tisoč evrov. »Že nekaj časa sem o tem razmišljal. Potem sem govoril s Petrom. Prav veliko mu ni bilo treba razlagati. Hitro se je strinjal s to potezo in obljubil, da bo pomagal. Tako da je v zadnjih dneh šlo zgolj še za formalnosti, « je dejal Kristjan Koren in razkril, kako bosta s Saganom pomagala.

Peter Sagan je pred dnevi predstavil nov dres, ki ga na dirkah sicer ne bo uporabljal, je pa namenjen na trg. Govorimo o dresu, na katerem je delno viden filmski junak »Hulk «, ki ga je Sagan oponašal ob proslavljanju ene izmed etapnih zmag na dirki po Franciji. Mladi slovaški zvezdnik je prav tak dres zdaj podaril v dobrodelne namene.

Skupaj s Kristjanom Korenom sta ga podpisala, zdaj pa se začenja dražba. V upanju, da bo nekdo za dres dal čim več denarja. Celoten znesek bo namreč šel za pomoč Reneju. Kdor bo ponudil več, tisti bo lahko prejel dres s podpisoma obeh kolesarjev.

»20. maja, ko se za nekaj dni vrnem domov, ga bom prinesel iz Kalifornije, takrat ga bo kupec tudi prejel. Upam, da zberemo čim več denarja, « je še potrdil Kristjan Koren, medtem ko se je že pripravljal na novo etapo v vroči Kaliforniji. A Koren ni edini. Na pomoč sta priskočila še dva kolesarja.

Korenov klubski kolega, ki se te dni mudi doma Matej Mohorič. Dvakratni svetovni prvak v mlajših kategorijah bo za dražbo podaril dres kranjske Save, seveda z njegovim podpisom. Za podobno potezo se je odločila še Primorka Polona Batagelj, ki letos vozi za moštvo BTC City Ljubljana.

Batageljeva bo podarila dres dres državne prvakinje, ki ga je osvojila lani. Seveda, ravno tako z njenim podpisom. Več o tem primeru si lahko preberete tudi na spletni strani www.helprene.com. Dražba pa bo vse do torka potekala tudi na facebooku.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ