Dobrodelnost: Slovenski profiji z dresi zbrali več kot štiri tisoč evrov

Dobrodelnost: Slovenski profiji z dresi zbrali več kot štiri tisoč evrov
08.11.2015 AVTOR: D. Z.
JB Center je pripravil pravi praznik v Novem mestu. Kolesarji in navdušenci so lahko uživali ob druženju z najboljšimi slovenskimi kolesarji.
Brajkovičeva ideja vendarle uresničena
Jani Brajkovič, Jure Zrimšek in Primož Šegina stojijo za prav posebno dobrodelno prireditvijo. V Novem mestu so pod imenom trgovine s kolesi JB Center organizirali pohod za dober namen do Trške gore, natančneje do zidanice Colnar. Zbrani denar pa bodo porabili za nakup poganjalcev, koles in kolesarske opreme za najmlajše v vrtcu Pedenjped Novo mesto.
 
»Tako bodo tudi otroci čim prej začeli migati in se voziti s kolesom. To idejo sem imel že nekaj časa, za vse skupaj pa so zaslužni fantje iz JB Centra, « je priznal Jani Brajkovič, ki je izpostavil prav prej omenjena Šegino in Zrimška. Mnoge kolesarje, ki so se odzvali v lepem številu, pa je tudi sam poklical. Ni jih bil tako težko zbrati, kot se morda zdi na prvi pogled: »Pač, vzameš telefon v roke in pokličeš. Ni nobene umetnosti. Odziv pa je bil izjemno dober, tako da smo izjemno veseli. «

Zbrani skorajda vsi slovenski zvezdniki
Brajkoviču so se pridružili še Luka Mezgec, Marko Kump, Primož Roglič, Matej Mohorič, Luka Pibernik, Jan Polanc, Grega Bole, Simon Špilak in Kristijan Koren. Manjkal je samo Borut Božič, ki pa trenutno živi v Franciji. »Jure Zrimšek nas je kontaktiral za ta dobrodelni pohod. Vsi smo bili doma in smo se z veseljem odzvali na to vabilo, « je dejal Jan Polanc.
 
Pritrdil mu je tudi Luka Mezgec: »Gre za prijetno druženje. Na koncu sem bil kar presenečen, da so vsi prišli. Mislim, da je Jure Zrimšek to super izpeljal, in menim da smo s tem, da smo vsi prišli, pokazali, da ga še vedno spoštujemo. Ko je še tekmoval, smo se precej družili, takrat nam je veliko pomagal. Lepo je, da se vsake toliko časa še podružimo. «
 
"Nihče ni razmišljal, ali priti ali ne"
Kristijan Koren in Grega Bole sta se pohoda udeležila takoj po vrnitvi z dopusta, a oba sta priznala, da se take priložnosti pač ne sme izpustiti iz rok. »Vsi smo se z veseljem odzvali. Zdi se mi res dobra ideja. Pohod je lepa priložnost, da se malce podružimo in lahko sem prideš tudi z družino, « je dejal Bole.
 
»Vsak, ki je tukaj prisoten ni razmišljal, ali bi prišel ali ne. Konec koncev smo dobra klapa, dobro se razumemo. Če pa gre še za dober namen, je to vse še boljše. Gre pa seveda bolj za preživljanje prostega časa s prijatelji in druženje, « je potrdil domačin Marko Kump. Nad odzivom pa je bil presenečen tudi Matej Mohorič: »V takem številu se še nismo zbrali. Pa še dober namen. Dve muhi na en mah. «

Več kot 4000 evrov zgolj iz prodaje dresov
In, ko smo že pri dobrodelnosti. Vsak izmed prej naštetih kolesarjev je odstopil po en dres svojega moštva, ki ga je uporabljal v tej sezoni. Na licitaciji so prav vse drese prodali. Najdražje je svojega prodal Marko Kump. Kar za 1020 evrov. Brajkovičev dres je bil prodan za 700 evrov, a se je Jani odločil, da iz svojega žepa doda še toliko denarja, za kolikor je prodal dres. Torej. Njegov dres je tako v dobrodelne namene prinesel 1400 evrov. Na koncu so fantje zgolj s prodajo dresov zbrali 4370 evrov.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ