Dogodki v Trail Centru Kočevje

Dogodki v Trail Centru Kočevje
02.02.2019 AVTOR: Jure Klančar

V Kočevju se letos dogaja!

Trail center Kočevje v organizaciji KD Melamin pripravlja bogato ponudbo dogodkov, letos lahko pričakujemo vse od enduro in XC dirk do družabnih dogodkov.

21. April 2019 - Pofurajmo kočevsko

Spomladi, ko kolesarji počasi končujejo zimski spanec na kočevskem za vas pripravljajo odličen dogodek za začetek sezone. Strmine nad Rinžo v Trail parku Kočevje so že pripravljene, organizatorji pa na dan enega njihovih najbolj popularnih dogodov poskrbijo tudi za prevoz na vrh, hrano in seveda zabavo.

2. Junij 2019 - XC Kočevje UCI C1

Četrta dirka v seriji SloXcup bo letos potekala v Kočevju, dogodek je uvrščen tudi v prvo kategorijo UCI. Dirka ima vsako leto boljše tekmovalce, več mednarodnega obiska ter je vsako leto kvalitetnejša kar dokazuje tudi to, da je bila že trikrat izbrana za najboljšo v seriji SloXcup. Trasa je speljana v krogih po trejlih in je definitivno 'must' za vsakega cross country tekmovalca.

14. September 2019 - Enduro kočevje, 4Fun

Letošnja že tretja preizkušnja Enduro Kočevje bo prvič tudi del serije enduro 4Fun, o kateri smo že pisal tukaj. Tekmovalci se bodo pomerili v treh hitrostnih preizkušnjah, do starta katerih tekmovalci prikolesarijo po climb trailu Friederik, vendar se med vzponom po pravilih endura čas ustavi.

Poleg teh v Kočevju organizirajo tudi kopico drugih dogodkov:

  • sestrska različica XC kočevje, ki spada v ZLIK (Zimsko ligo Istre in Kvarnerja). Datum tekme še ni znan, lahko pa jo pričakujemo na koncu 2019 oz. začetku 2020
  • Pokal stojna: že 6 let stara serija vzponov, tekme so neuradne, bolj družabnega značaja z okoli 450m vzpona in 7km. Za sodelovanje se je potrebno pridružiti FB skupini TUKAJ. Prva tekma serije bo 10. aprila 2019.
  • Otroški MTB Kampi: letos v trail centru organizirajo 3 MTB kampe za otroke v sodelovanju s trenerji Energija Team. Kampi so bilo do zdaj zelo obiskani, prva dva pa lahko pričakujemo že v maju 2019.

    Več informacij lahko najdete na www.mtbtrailcenterkocevje.com
Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ