Dogovor PremierTecha in BikeExchanga padel v vodo – odhajajo Kanadčani v Izrael?

Dogovor PremierTecha in BikeExchanga padel v vodo – odhajajo Kanadčani v Izrael?
14.10.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Podjetje PremierTech je bilo na pragu sponzorskega dogovora z ekipo BikeExchange, v zadnjem trenutku pa se je zataknilo pri vprašanju lastništva ekipe. Odhod Fuglsanga in Houleja v Izrael nakazuje, da bi jima lahko sledilo tudi podjetje.

Kanadsko podjetje PremierTech po burnem razhodu z Astano išče novo domovanje v svetovni seriji. Dolgo časa se je špekuliralo o dogovoru z BikeExchangeom, kjer Gerry Ryan praktično sam financira celotno avstralsko ekipo. Prihod PremierTecha bi bil zanj zelo dobrodošel, po neuradnih informacijah naj bi bili Kanadčani pripravljeni investirati 5 milijonov evrov letno v ekipo, zataknilo pa se je pri lastništvu ekipe.

PremierTech si je želel solastniško vlogo, a jim Ryan deleža v svoji ekipi ni želel prepustiti, zato bo v naslednji sezoni vnovič glavni sponzor ekipe, PremierTech pa je z dolgimi nosovi izšel iz še ene zgodbe.

Najprej Astana, nato BikeExchange, zdaj Israel Start-Up Nation?

Vrata v svetovno serijo jim še zdaleč niso zaprta, možni naj bi bili dogovori še vsaj z Israel Start-Up Nationom, Qhubeko NextHash in Intermarche Wantyjem. PremierTechu bi k BikeExchangeu morala slediti Jakob Fuglsang in Hugo Houle, ki sta bila že dogovorjena za prihod, po propadu pogajanj pa sta tudi izkušena Danec in Kanadčan ostala brez pogodbe.

A na novo nista čakala prav dolgo, iz Israel Start-Up Nationa so objavili, da so z obema podpisali pogodbo. Tako Fuglsang kot Houle sta si zelo blizu s šefom PremierTecha Jeanom Belangerjem, zato lahko upravičeno pričakujemo, da bodo pri Izraelu v prihodnjih dneh objavili dogovor s PremierTechom. Že tako finančno dobro situirana ekipa bo postala še močnejša …

Fuglsang bo eden od adutov za enotedenske dirke in tudi enodnevne klasike, kjer je lahko blizu zmagi, ko je v pravi formi, vprašanje pa je, koliko dobrih sezon ima pri 36. letih še v nogah. Houle bo predvsem pomočnik in mentor mlajšim kolesarjem v ekipi.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ