Dokončno jasno: Sky sprejel še enega Kolumbijca

Dokončno jasno: Sky sprejel še enega Kolumbijca
26.11.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Ivan Sosa, znanec tudi z naših cest, naj bi podpisal 3-letno pogodbo z moštvom Sky, potem ko se je najprej govorilo, da je že vse dogovorjeno za prestop v Trek Segafredo.

Ivan Sosa je v drugi polovici sezone dvignil veliko prahu, saj naj bi bilo že vse dogovorjeno, da bo kolesar iz italijanske ekipe Androni Giocatolli Sidermec prestopil v Trek Segafredo. Potem pa se je vse skupaj krepko spremenilo. 21-letni Kolumbijec si je očitno premislil in zdaj naj bi podpisal triletno pogodbo z moštvom Sky. Tako se bo pridružil tudi Eganu Bernalu, ki je v Sky prišel pred letošnjo sezono. Ravno tako iz prej omenjene italijanske ekipe. Bernal je lani dobil Tour de l’Avenir.

Letos je bil Sosa eden izmed favoritov, a prav vse je tam ugnal Tadej Pogačar. Sosa je med drugim dobil dirko Adriatica Ionica, avgusta pa še dirkeo po Burgosu, na kateri je premagal Miguela Angela Lopeza. Trek Segafredo naj bi Gianniju Saviu, ki je glavni mož ekipe Androni Giocatolli že plačal 120 tisoč evrov odškodnine. Pri moštvu so medijem poslali že izjavo za javnost, da so s Soso sklenili dogovor. Potem pa se je oglasil Sosin agent Giuseppe Acquadro in vodilnim pri Trek Segafredu sporočil, da se jim Kolumbijec ne bo pridružil. Savio je moral tudi odškodnino vrniti, zdaj pa cyclingnews.com poroča, da je že podpisal pogodbo z moštvom Sky.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ