Dolenjska puščica udarila v Izoli

Dolenjska puščica udarila v Izoli
24.02.2019 AVTOR: Uredništvo, Foto: Tit Košir

Marko Kump je veliki zmagovalec dirke - Velike nagrade Slovenske Istre, in za Juretom Golčerjem in Dušanom Rajovićem še tretji zmagovalec za Adrio Mobil v šestletni zgodovini dirke.

Dobrih 156 kilometrov dolga dirka za Veliko nagrado Slovenske Istre, s štartom in ciljem v Izoli, je postregla z močno konkurenco in lepim dirkanjem v sončnem vremenu. Poleg močnejših domačih ekip so bile na štartu tudi ekipe iz širše regije, prvi zvezdnik dirke pa zagotovo Giovanni Visconti, član italijanske ekipe Neri Sottoli Selle Italia KTM. Vendar tokrat ni bil v ospredju, tam se je po odločnem napadu v zaključku dirke znašla ekipa Adria Mobil in njen Marko Kump. Marko, ki si je s številnimi zmagami upravičeno prislužil naziv Dolenjska puščica, je tako zmagal že na prvi dirki sezone in na najboljši možen način pospremil novo pot z domačo ekipo.



Marko Kump

je po dirki povedal:

Na štartu dirke smo bili s kolesarjem manj, poleg tega pa je bila na dirki zelo močna ekipa Neri Sottoli. V uvodnih velikih krogih in tudi na klancih smo pustili pobudo drugim in pozorno spremljali kaj se dogaja. V zaključnih krogih pa smo vzeli nadzor nad dirko v svoje roke. Ekipa je super dirkala, tudi na koncu so me pripeljali do šprinta kot po učbeniku, tako da gre zahvala fantom iz ekipe.



Marko Kump je v sanjski sezoni 2015 slavil kar 20-krat, pred odhodom v tujino pa se je od domače ekipe poslovil na zaključni dirki sezone. V enakem slogu se je vrnil v ekipo, glede na dejstvo, da je svoje največje uspehe dosegel prav v dresu Adrie Mobil, pa si zagotovo lahko zopet obetamo odlično sezono.



Ekipo je tokrat vodil Boštjan Mervar, ki je na tej dirki zamenjal glavnega trenerja Branka Filipa: “Vso dirko smo imeli dirko pod nadzorom. Res je, da sta si dva ubežnika, Avstrijec Felix Rietziger in Italijan Kevin Colleoni, priborila več kot petminutno prednost pred glavnino, a nam to ni delalo skrbi. V glavnini je tempo po drugem krogu diktirala ekipa Neri Sottoli, mi pa smo le čakali na svojo priložnost. Na zaključku dirke sem na čelo poslal nekaj svojih kolesarjev, ki so Kumpa pripeljali v ospredje."

Tempo na klance je bil hud in do cilja je prišla manjša skupina od pričakovane, sicer pa je dirka potekala mirno. Marko Kump je ciljno črto prečkal s časom štirih ur in 31 sekund, drugo in tretjo mesto pa sta osvojila Italijana Paolo Totò (Sangemini - Trevigiani - MG.Kvis) in Davide Gabburo (Neri Sottoli - Selle Italia - KTM).

Ekipa Adria Mobil je s tem zmagala že tretjo izmed šestih izvedb te dirke. Lani je šprint zmagal Dušan Rajović, leta 2016 pa Jure Golčer. Rajovića tokrat ni nastopil na slovenski obali, saj je z drugo polovico ekipe Adria Mobil na etapni dirki po Antalyi v Turčiji. Na prvi izmed štirih etap je osvojil izvrstno drugo mesto, najboljši skupno uvrščeni kolesar novomeške ekipe pa je Radoslav Rogina na 7. mestu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ