Dolg vzpon za pravi boj med favoriti?

Dolg vzpon za pravi boj med favoriti?
12.05.2018 AVTOR: D. Z.
Na dirki po Italiji bo v nedeljo na sporedu že deveta etapa. Dolga bo 225 kilometrov, končala pa se bo na vrhu vzpona Gran Sasso (Campo Imperatore).

Po etapi na Montevergine bodo kolesarji tudi v nedeljo imeli na sporedu ciljni vzpon. Start etape pred drugim dnevom premora bo gostil kraj Pesco Sannita.

Po 108 kilometrih bodo kolesarji prišli na 1252 metrov nadmorske višine. Tam bo gorski cilj druge kategorije Roccaraso. Po vožnji po vrhu bo sledil spust in ravninski odsek z dvem letečima ciljema. Po 178 kilometrih se bo začelo vzpenjanje proti 1190 metrov visokem vzpon Calascio. Govorimo o vzponu prve kategorije, katerega vrh bodo kolesarji dosegli po 193 kilometrih.

Vzpenjanje pa se bo z nekaterimi krajšimi odseki spustov in ravnin nadaljevalo vse do cilja na Gran Sassu. Kolesarji bodo prečkali mejo dva tisoč metrov nadmorske višine. Cilj bo na 2135 metrih. Zadnji štirje kilometri so najstrmejši, tam bo vzpon tudi 13-odstoten. Ta vzpon se na Giro vrača po letu 1999. Takrat je tu zmagal Marco Pantani. Predtem so se tu končale še tri etape. Leta 1989 je bil najboljši John Carlsen, leta 1985 Franco Chioccioli in leta 1971 Vicente Lopez Carril. Nedeljska etapa bo dolga kar 225 kilometrov. Simon Yates je obljubil, da bo v rožnati majici še naprej napadal in zanimivo bo videti, kdo bo še poskušal izkoristiti zaključne strme metre.

Značke: Cestno, Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ