Domen Novak neuradno že dogovorjen za prestop k UAE Emirates

Domen Novak neuradno že dogovorjen za prestop k UAE Emirates
16.06.2022 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Po odlični včerajšnji predstavi v prvi etapi dirke po Sloveniji, kjer je edini pariral dvojcu Rafal Majka – Tadej Pogačar so na plan prišle informacije, da se jima bo Novak že v naslednji sezoni pridružil pri Emiratih.

Novica o tem, da naj bi bil Domen Novak že dogovorjen glede vseh podrobnosti in da čakajo le še 1. avgust, ko lahko uradno podpiše pogodbo z ekipo UAE Emirates za naslednjo sezono, je prišla kot precejšnje presenečenje.

Novak ima za seboj res dober prvi del sezone, navduševal je s svojimi vožnjami na Giru in zdaj tudi na dirki po Sloveniji, priljubljenemu Lojzu pa se dogovor z Bahrain Victoriousom po koncu letošnje sezone izteče. Lani njegovo nadaljevanje v svetovni seriji ni bilo gotovo, saj kvalitetnih prebliskov ni bilo dovolj, a mu je Milan Eržen zaupal in mu je ponudil tudi pogodbo za letošnjo sezono.

Odločitev se je izkazala za pravilno, saj je Novak letos odlično opravljal vloge pomočnika in je bil na Giru morda najbolj pomemben pomočnik Mikelu Landi in Pellu Bilbau. Pričakovali smo torej, da bo svoje sodelovanje z Bahrainom podaljšal tudi za naslednje leto, morda tudi za kakšno sezono več in si zagotovil dolgoletno varnost, zato je novica o dogovoru z ekipo UAE Emirates presenetila marsikoga.

Minus dve v slovenski kvoti pri Bahrainu za naslednje leto

Očitno je bila njihova ponudba bolj mikavna in Novak je že drugi slovenski kolesar, ki se po tej sezoni poslavlja od Bahraina, saj je dogovor Jana Tratnika z Jumbo Vismo za naslednje leto že nekaj tednov »zacementiran«, manjka le še črnilo na papirju.

Če je odhod Tratnika lahko razumeti, tudi v luči prijateljstva s Primožem Rogličem, je slovo Novaka od Bahraina za Milana Eržena precej bolj grenko. Tudi zato, ker mu je ob nastanku ekipe ponudil priložnost v svetovni seriji, ko mu je najbrž ne bi nihče drug in ker je verjel vanj, ko bi drugi morda že obupali. In tudi zaradi dolenjskih vezi, ki pri vodstvu Bahraina niso nepomembne. Zdaj, ko je kolesarsko dozorel, pa bo Novak očitno zapustil najbolj slovensko ekipo v pelotonu in se podal Tadeju Pogačarju na pomoč.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ