Domen Novak odlično pripravljen pred dirko po Sloveniji

Domen Novak odlično pripravljen pred dirko po Sloveniji
13.06.2016 AVTOR: D. Z.
Domen Novak je dirko Malopolska končal na tretjem mestu. Bil je najboljši med mladimi. Dobra tudi Rogina in Katrašnik.

Kolesarji Adrie Mobila so v teh dneh nastopali na 54. dirki po Malopolski na Poljskem. Govorimo o tridnevni dirki druge kategorije, ki je bila zanje zadnja pripravljalna preizkušnja pred domačo dirko po Sloveniji. Prvo etapo od Trzebinije do Alwernia je po 140 kilometrih dobil Dariusz Batek.

Po skoraj treh urah dirkanja je v tej etapi prišlo že do občutnejših razlik. Domen Novak je kot najbolši Slovenec zasedel peto mesto. Zaostal je za 52 sekund. Za njim pa je na cilj prišel legendarni Davide Rebellin. Naslednji dan je bila na sporedu nekoliko lažja etapa. Start je bil v kraju Niepolomice, Nowy Targ pa je gostil cilj.

Etapo je po dolgem pobegu dobil Mateusz Komar, ki je za osem sekund ugnal Adriana Brzozka. Sprint glavnine za tretje mesto, ki je zaostala za minuto in 20 sekund, je dobil Konrad Gessner. Sedmo mesto je osvojil Gašper Katrašnik. Zadnja etapa je bila zahtevnejša. Dolga je bila 146 kilometrov, končala pa se je v Stary Saczu.

Po  dobrih treh urah in pol dirkanja je etapo dobil Marek Rutkiewicz, ki je ugnal Radoslava Rogino in Davideja Rebellina. S šestimi sekundami zaostanka je na cilju deveto mesto zasedel Domen Novak. Končne zmage se je veselil Matusz Taciak. 11 sekund za njim je drugo mesto zasedel Andrij Bratashchuk.

Domen Novak je dirko končal na tretje mestom za zmagovalcem  je zaostal za minuto in dve sekundi. Radoslav Rogina je bil 10., Gašper Katrašnik pa 16. Novak je bil najboljši med mladimi. V tej kategoriji je Katrašnik zasedel tretje mesto. Sicer pa je to dirko lani v dresu Adrie Mobil dobil Marko Kump.

Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ