Domen Novak zaradi padca in poškodbe odstopil

Domen Novak zaradi padca in poškodbe odstopil
13.03.2019 AVTOR: DZ, foo: sirotti

V tretji etapi dirke Pariz-Nica, ki jo je dobil Sam Bennett je odstopil Domen Novak. Po padcu so ga odpeljali v bolnišnico. Luka Mezgec 20.

Tokrat predvsem nasprotni veter
Za kolesarji na dirki Pariz-Nica je že tretja etapa. Tudi ta je bila pisana na kožo sprinterjem. Cepoy je gostil star, cilj pa Moulins/Yzeure. Etapa je bila dolga dvesto kilometrov. Prvi dve etapi je dobil Dylan Groenewegen, obe pa si bomo zapominli po tem, da je prišlo zaradi vetra že do velike selekcije. Tudi na startu tretje – Groenewegen je bil v rumeni majici vodilnega in je veljal za favorita za tretjo zmago zapored – je pihal veter, vendar pa naproten.

Domen Novak padel in odstopil
Zato hitrosti niso bile tako velike, do selekcije pa tudi ni prišlo. Tri kilometre po startu je prišlo do padca. Na tleh se je znašel branilec lanske zmage Marc Soler, ki je lahko nadaljeval z dirko. Padel je tudi Domen Novak. Poškodbe so bile prehude, da bi lahko nadaljeval. Odpeljali so ga v bližnjo bolnišnico. Uradni zdravnik Bahraina Meride Carlo Guardascione je pojasnil:

Novak domov, kalvarija Aruja se nadaljuje
"Gre za dislokacijo ključnice. Naravnali so jo. Domen čuti bolečino. Lahko se že pridruži ekipi, potem pa bo odšel domov. Na počitek in rehabilitacijo.« Sicer pa je kasneje zaradi bolezni odstopil Fabio Aru, ki se že več kot eno leto muči in še daleč ne dosega želenih, pričakovanih rezultatov. Po 40 kilometrih je prišlo do pobega. Ubežno skupino so sestavljali:

Turgis preveč ogrožal rumeno majico
Thomas De Gendt (Lotto-Soudal), Tao Geoghegan Hart (Sky), Olivier Le Gac (Groupama-FDJ), Tim Declercq (Deceuninck-Quick Step), Reto Hollenstien (Katjuša-Alpecin), Anthony Turgis (Direct Energie), Kevin Reza (Vital Concept) in Ramunas Navardauskas (Delko Marseille Provence). Ker je Turgis ogrožal rumeno majico, jih glavnina ni pustila prav daleč.

Vztrajala dva ubežnika
Kmalu sta v ospredju ostala kolesarja moštva Delko Marseille Provence Navardauskas in Alessandro Fedeli. Privozila sta si skoraj šest minut prednosti, potem pa se je prebudila tudi glavnina, predvsem sprinterske ekipe. Dobrih 30 kilometrov pred ciljem sta bila ubežnika ujeta. Potem je prišlo do zožanja ceste in množičnega padca. Glavnina se je praktično ustavila, tega pa nihče ni želel izkoristiti.

Skyeva selekcija in Bennettova zmaga
Šest kilometrov pred ciljem so veter s strani izkoristili kolesarji Skyja. Kwiatkowski in Bernal sta naredila selekcijo in sledili so jima samo štirje kolesarji. Ob vstopu v zadnji kilometer pa je bila glavnina spet skupaj in videli smo dolg sprint. Tokrat je zablestel Sam Bennett, ki je premagal Caleba Ewana in Fabia Jakobsna. Najboljši Slovenec je bil Luka Mezgec na 20. mestu. V skupnem seštevku je Groenewegen pred ključnimi etapami obdržal vodstvo.

Značke: Cestno
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ