Domen Novak: Zaenkrat se še ne zavedam, kaj mi je uspelo doseči

Domen Novak: Zaenkrat se še ne zavedam, kaj mi je uspelo doseči
01.07.2019 AVTOR: DZ

"Vedel sem, da sem najmočnejši. Na predzadnjem klancu sem šel v svojem tempu in nadaljeval sam," o ključnem trenutku na državnem prvenstvu pravi junak Domen Novak.

Domen Novak je postal članski državni prvak. Sodeloval je pri pobegu dneva, ki se je izoblikoval že v prvem izmed sedmih krogov. Potem pa je bil v zaključku močnejši še od Katrašnika in Kumpa. Po samostojni vožnji se je veselil naslova prvaka. Lani je bil temu naslovu zelo blizu, saj je zmago prepustil Mateju Mohoriču. Tokrat je sam prišel do prestižne majice. Tu so njegovi odgovori po cilju.

Domen Novak o pobegu: Od starta nisem mislil, da nam bo uspelo. Vmes pa smo imeli že šest, sedem minut. Takrat sem pa vedel, da nam bo uspelo. Fantje smo bili večinoma zelo složni. Predvsem v zadnjih treh krogih sta Gašper Katrašnik in Marko Kump vseskozi sodelovala, tako da smo prišli spredaj do cilja.

Domen Novak o trenutku, ko sta se Roglič in Mohorič približala: Vmes sem malce podvomil, ker sta se nam Primož in Matej približala, vendar pa Matej potem ni sodeloval, spredaj pa smo bili trije in smo složno narekovali tempo. Razlika je takrat bila dve minuti, potem pa je narasla na tri in sem vedel, da je to to.

Domen Novak o boju s Kumpom in Katrašnikom:

Vedel sem, da sem najmočnejši. Na predzadnjem klancu sem šel v svojem tempu in nadaljeval sam.

Domen Novak o lanskem drugem mestu: Lani se je tako izteklo, da je bil Matej državni prvak. Zdaj sem jaz. Enkrat je tako, drugič drugače. Sam pravim, da je že moralo biti vse z nekim razlogom.

Domen Novak o naslovu prvaka: Zaenkrat se najbrž še ne zavedam, kaj mi je uspelo doseči. Potrebujem še kakšen dan ali dva.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ