Domenico Pozzovivo: Za Mateja bodo še priložnosti

Domenico Pozzovivo: Za Mateja bodo še priložnosti
20.05.2018 AVTOR: D. Z.
Pred etapo do Zoncolana smo se pogovarjali z zdaj tretjim v skupnem seštevku dirke po Italiji Domenicom Pozzovivom: "Dobro se počutim."

Domenico Pozzovivo je v etapi do Zoncolana prišel do tretjega mesta v skupnem seštevku dirke po Italiji.

S tem je dokazal, da je trenutno med najbolje pripravljenimi kolesarji na letošnjem Giru. “Dobro se počutim. Smo ob koncu drurega tedna na Giru in pred nami so ključne etape, ” je dejal Pozzovivo, ki za rožnato majico zaostaja za dobro minuto in pol. Težava je zgolj ta, da kolesarje v torek čaka vožnja na čas, v kateri bo zagotovo izgubil nekaj časa:

“Mislim, da je oder dosegljiv. Upam, da bom v teh gorskih etapah še kaj pridobil, saj je v torek kronometer, ki mi ni ravno pisan na kožo. ” V etapah lahko Pozzovivo računa tudi na izdatno pomoč dveh Slovencev Domna Novaka in Mateja Mohoriča. Slednji se izkazal v obeh vlogah. Kot pomočnik in kot zmagovalec etape:

“Matej je v teh etapah zelo pomemben. Čeprav je mlad, se odlično znajde v skupini. Pomaga mi, da pred vzponi ne potrošim preveč moči. Na spustih se lahko v njegovem zavetrju zelo hitro peljem. ” Čeprav je Pozzovivo povsem pri vrhu, pa obljublja, da bo Mohoriču v etapah, ki mu bodo pisane na kožo z veseljem dal proste roke: “Mislim, da bodo tudi zanj še priložnosti. Tudi zato, ker je že dokazal, da ko je v ospredju in ima priložnost malokdaj naredi napako. Ko bom lahko, mu bom dovolil v beg, da se bo spet lahko boril za etapno zmago.

Značke: Cestno, Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ