Dopinške težave v Astani: 5 pozitivnih v nekaj mesecih

Dopinške težave v Astani: 5 pozitivnih v nekaj mesecih
26.11.2014 AVTOR: D. Z.
Astana se v zadnjem času ukvarja predvsem z dopinškimi težavami. Potem, ko sta na dopinških kontrolah padla brata Iglinski, ima hude težave še kontinentalna ekipa.

Potem, ko je Astani Vincenzo Nibali priboril izjemno zmago na dirki po Franciji, se od takrat naprej pri Kazahstanskem moštvu ukvarjajo z velikimi težavami. Najprej sta septembra na dan prišli novici, da sta na dopinških kontrolah padla brata Valentin in precej uspešnejši Maksim Iglinski. Potem pa je na vrsto prišla kontinentalna ekipa Astane.

Glavni mož World Tour ekipe Aleksander Vinokurov je sicer poudaril, da gre za dve povsem različni ekipi. Pa vendarle gre za podobno ime. In zdaj so z Mednarodne kolesarske zveze sporočili, da so na dopinški kontroli ujeli še petega kolesarja iz teh dveh ekip, tretjega iz kontinentalne različice Astane.

Najprej je 'padel' Ilija Davidenok, potem pa še Viktor Okišev. Zdaj pa še 20-letni Artur Fedossejev. Pa bodo vsi ti primeri – seveda gre predvsem za primera bratov Iglinski – vplivali na delovanje ene izmed najbogatejših ekip? Jih UCI lahko kaznuje tudi tako, da jim morda vzame World Tour licenco, čeprav nima kandidatov, ki bi lahko prevzeli mesto Astane v World Touru?

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ