Dopinški očitki na račun Armstronga

Dopinški očitki na račun Armstronga
03.04.2005 AVTOR:
Austin - Šestkratni zmagovalec kolesarske dirke Tour de France, Američan Lance Armstrong, spet polni časopisne stolpce zaradi domnevne zlorabe nedovoljenih poživil. Nekdanji spremljevalec njegove eki...

Armstrong in Anderson se trenutno tožita. Anderson od Armstronga zahteva pol milijona dolarjev in podpisano rumeno majico s Toura, ki naj bi mu jih kolesar obljubil. Novembra leta 2004 pa je Armstrong Andersona odpustil in zdaj o obljubah ne ve nič.

Anderson je najdbo anabolnega steroida, o katerem je govoril na sodišču, sporočil tudi Mednarodni protidopinški agenciji (WADA). Armstrong pa se je na ta način vnovič znašel med osumljenci okrog zlorabe prepovedanih poživil. Nazadnje je športno javnost dodobra razburkala knjiga, v kateri je njegova negovalka Emma O'Riley kot glavna priča trdila, da je kolesar že uporabljal prepovedana sredstva, ona pa je bila tista, ki je morala pospravljati uporabljene injekcije. Služila naj bi mu tudi za "poštarja" in zanj prevzemala dopinška sredstva.

Kolesar, ki bo v nedeljo začel z nastopi na dirki po Flandriji, je očitke o dopingu vedno zavračal in pravico iskal na sodišču. V pripravah na francoski Tour, ki ga letos namerava voziti zadnjič in osvojiti še sedmi naslov, pa se bo po dirki po Flandriji vrnil v ZDA in nastopil na dirki po Georgii.

 VIR: STA

Značke:
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ