DOS odpovedan: Sprejemamo pomoč, ki bi dirko vrnilo

DOS odpovedan: Sprejemamo pomoč, ki bi dirko vrnilo
20.12.2018 AVTOR: DZ

Spet je ne bo! Dirke okoli Slovenije tudi leta 2019 ne bo. To so organizatorji letošnje preizkušnje sporočili prek uradne facebook strani.

V živjenju so vedno vzponi in padci. Tudi ultra kolesarska dirka okoli Slovenije se je znašla v eni izmed teh situacij. Ker verjamemo, da vsak konec poti pomeni rojstvo novih idej in priložnosti ostajamo optimistični," so sporočilo pričeli organizatorji pretekle izvedbe dirke okoli Slovenije. Že letošnja preizkušnja je imela manjše število prijavljenih in leta 2019 dirke ne bo.

"Če v svojem srcu čutite in vidite priložnost za nadaljevanje čudovite kolesarske zgodbe, nam to povejte. Odprto sprejemamo pomoč, ki bi dirko vrnilo nazaj v svet ultra kolesarjenja."

Očitno gre za odziv na vse večje število vprašanj, kaj se dogaja z dirko, in če jo bodo sploh izpeljali: "Žal v letu 2019 dirka ne bo ugledala luči sveta, vendar upamo, da se najde pot za nadaljevanje ultra zgodbe, ki se je pričela odvijati na postojnskem leta 2007. 
Če v svojem srcu čutite in vidite priložnost za nadaljevanje čudovite kolesarske zgodbe, nam to povejte. Odprto sprejemamo pomoč, ki bi dirko vrnilo nazaj v svet ultra kolesarjenja."

Značke: Cestno
Komentarji
Pinocio 20.12.2018 19:59
Končno se je ljudem posvetilo,da so metali denar vstran za neko nepomembno dirko in bi ta denar lahko pametneje in koristneje porabli.
wavemaker 20.12.2018 20:19
to ti pa je komentar. Katera amaterska dirka pa je potemtakem pomembna? Vse in nobena, kakor koga vprašaš...
Primož Hočevar 21.12.2018 12:12
Za "pomembno" dirko se smatra tisto dirko, ki je za večino ljudi privlačna in sponzorji posledično vložijo največ denarja. Tako enostavna enačba je to.
Sergej_Pomurje 21.12.2018 23:23
Dirka je veliko dala slovenski ultra sceni. Pojavila se je v času, ko smo Slovenci krojili svetovni vrh.Take preizkušnje so logistično zelo zahtevne in drage tako za udeležence, kot organizatorje. Oboji so dokazali, da zmorejo. Mislim, da organizatorji niso pričakovali nekega velikega dobička, ampak zgube seveda ne morejo imeti.Dejstvo je, da imajo vse podobne prireditve finančne težave, saj gre za malo skupino udeležencev. Samo ultraši razumejo kaj se v resnici dogaja, vsem ostalim postane kmalu nezanimivo, saj se ne morejo poistovetiti z njimi.Hvala organizatorjem za vsa leta truda in udeležencem, ki so tudi z njihovo pomočjo ugotavljali skrajne meje svojih zmogljivosti. Te so bile bistveno večje, kot si je marsikdo upal pomisliti.
copi 22.12.2018 18:01
Resno kolesarstvo je tisto, kar je objavljeno na procyclingstats. Vse ostalo je bolj ali manj rekreacija-amaterstvo za katero ni praktično nobenega zanimanja(tudi med sponzorji) razen med tistimi, ki se to gredo. Če smo čisto realni razni DOSI in ostale amaterske kolesarske dirke so za veliko večino prebivalstva nebotigatreba prireditve.Če pogledamo samo RAAM vedno so bili dvomi , da se nekdo prevaža s avtodomom slo amaterska scena je pa v očeh marsikoga skupek dirk kjer dirkajo đankiji.
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ