DOS tokrat Avstrijcu, najboljši Slovenec Štucin

DOS tokrat Avstrijcu, najboljši Slovenec Štucin
10.05.2014 AVTOR: D. Z.
Najboljši kolesarji na dirki Okoli Slovenije so že zdavnaj prišli na cilj v Postojno. Imamo novega zmagovalca. Joachim Ladler.

Tisti najboljši so že končali ekstremno dirko Okoli Slovenije. Tokrat je to že osma izvedba. In obenem je tudi najdaljša, saj so morali kolesarji prevoziti kar 1205 kilometrov. V najprestižnejši kategoriji, torej med posamezniki, je dolgo vodil Marko Baloh, a je moral zaradi padca odstopiti.

Vodstvo je v osmi etapi prevzel Avstrijec Joachim Ladler, ki se je kasneje veselil tudi zaslužene zmage. Progo je premagal v enem dnevu 20 urah in 11 minutah. Njegova povprečna hitrosti je znašala 27,1 km/h. Še najbolj se mu je približal Alen Štucin. Na vsega 34 minut. Tretji je bil Eduard Fuchs, ki pa je izgubil že več kot dve uri.

Marek Harčarik je bil četrti, peti pa Silvo Pšeničnik. Lanski zmagovalec Mitja Rok je boj za vrh izgubil v prvem dnevu dirkanja. V zadnji noči in proti cilju je napredoval do šestega mesta. Je tudi zadnji posameznik, ki je dirko končal v manj kot dveh dneh. Najboljši nad 50 let je bil Johann Eisenbraun.

Med moškimi pari sta se zmage veselila kolesarja Bicikel.com. Komac in Blatnik sta progo premagala s povprečno hitrostjo 30,3 km/h. Za progo sta porabila en dan 15 ur in 43 minut. Z uro in 40 minutami zaostanka je drugo mesto osvojila ekipa Bebrave, tretja pa je bila ekipa L Šport Team Črnomelj.

Pri mešanih parih je bila najboljša ekipa Tygers of Wrath, druga pa Topatlet Team. Pri moških četvorkah, letos novi kategoriji, so bili najboljši predstavniki Tušmobila, ki so tudi najhitreje opravili s progo. Prevozili so jo v enem dnevu 12 urah in 22 minutah. Njihova povprečna hitrost je znašala 33,1 km/h. Drugi so bili Hlapci. Zaostali so za 58 minut. Med ženskami je bila najboljša Andreja Jagodic. Njen čas dva dni 16 ur 12 minut.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ