DOS: Alojz Poglavc še drugič najboljši

DOS: Alojz Poglavc še drugič najboljši
21.05.2018 AVTOR: D. Z.
Končala se je 11. dirka okoli Slovenije. Med posamezniki jo je dobil Alojz Poglavc. Padel rekord med četvorkami.

1220 kilometrov, 205 slovenskih krajev, 86 občin. 18.500 metrov nadmorske višine. To so osnovni podatki dirke po Sloveniji. Organizirali so jo že 11.

Med posamezniki je zmago branil Alojz Poglavc, ki mu je uspeh iz lanskega leta uspelo ponoviti. Progo je premagal v 46 urah in 45 minutah. Povprečna hitrost pa 25,80 km/h. “Lažje je prvič zmagati, kot ubraniti lanski naslov zmagovalca, ” pa je dejal Poglavc.

Manj kot eno uro je za njim zaostal Boris Praznik, tretji pa je bil Philipp Kaider. Slednji se lahko pohvali, da je najhitreje premagal vzpon na Vršič in je tako osvojil Pokal Jureta Robiča. Med posameznicami sta bili samo dve predstavnici. Isa Pulver je premagala Angelo Perin. Čas zmagovalke 57 ur in 52 minut. Med moškimi posamezniki nad 50 let je bil najbljši Branko Kovačič. Za progo je potreboval 55 ur in 40 minut.

Drugi je bil Franc Šilc, tretji pa Boris Pupič. Potem so tu še četvorke. Prepričljive zmage so se veselili pri ekipi Erik Team. Ekipo so sestavljali Marko Baloh, Matej Lovše, Iztok Melanšek in Erik Rosenstein. Njihov čas pa 35 ur in 15 minut, kar je tudi nov rekord proge. S povprečno hitrostjo 34,21 km/h so za uro in pol ugnali člane ekipe Infiniti, ki so jo sestavljali Tadej Blatnik, Borut Dežman, Miha Kapš in Uroš Komac. Tretja je bila ekipa Ocean Orchids.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ