DOS: Erik Rosenstein veliki junak, ekipa Bicikel.com postavila rekord

DOS: Erik Rosenstein veliki junak, ekipa Bicikel.com postavila rekord
09.05.2015 AVTOR: D. Z.
Med posamezniki je Erik Rosenstein veliki zmagovalec dirke okoli Slovenije. Med četvorkami je bila najboljša ekipa Bicikel.com

Na cilj dirke okoli Slovenije, letos dolge 1250 km, je prišel tudi tisti največji junak. Najboljši kolesar med posamezniki. To je bil letos Erik Rosenstein. Preizkušnjo mu je uspelo premagati v manj kot dveh dnevih, natančneje v 47 urah in 26 minutah. Njegova povprečna hitrost je znašala 26,36 km/h.

Zelo napet je bil boj za drugo mesto. Odločen je bil šele na Planini, le okrog deset km pred ciljem. Boj je pripadel Philippu Schwabu, ki je progo premagal v dveh urah in 10 minutah. Premagal je Silva Pšeničnika.
Philipp Schwab: “Zadnjih pet ur je zelo letelo, zadnji dve dirki pa je postajalo že zelo težko. V zadnjih 10 km pa je največ naredila ekipa, zmotivirali so me in potegnil sem naprej.
Silvu pa so moči medtem pošle ravno na koncu: “Prva kriza je bila na Predmeji, potem pa je kar šlo. Vse do konca, ta kriza je bila prehuda. ” V cilju je priznal, da si je močno želel zmage, vendar: “Eriku jo privoščim enako močno, kot bi jo sebi. ” Schwab je vozil 2 dni in 10 minut, Pšeničnik pa 21 minut dlje.

Ekipa Bicikel.com z novim rekordom

Prva na cilju pa je bila četvorka Bicikel.com. Ekipo sestavljajo Tadej Blatnik, Uroš Komac, Matej Lovše in Aleš Krivec. Četvorka je bila z naskokom najhitrejša na 1250 km dolgi preizkušnji. Za to dolžino so potrebovali vsega en dan, 13 ur in minuto. Njihova povprečna hitrost pa je znašala 33,77, kar je nov rekord. Drugouvrščeno avstrijsko ekipo Eta Heiztechnik, za katero so vozili Florian Strassl, Lukas Altenhofer, Walter Sageder in Willi Hoffmann so premagali za 17 minut.
“Ponoči smo smo imeli kratek stik z navigacijo, dobili kazen, vendar smo mirno odpeljali naprej. Fantje so na to reagirali tako, da so še bolj napadali in naredili še večjo razliko. Čestitke njim, ker so nam pomagali k temu, da je bila dirka dobra, in da ni bilo dolgčas, ” je povedal vodja ekipe Matjaž Planinšek. Za Tadeja Blatnika dirka nikakor ni bila lažja: “Vsaj taktično in psihično je bilo še težje, kot v dvojicah. ” Aleš Krivec pa meni ravno nasprotno: “Na koncu je bilo še lažje, kot sem pričakoval.
“Ne vem če bi lahko zmagali brez težav z navigacijo in brez padca. Vrnili se bomo zaradi lepote dežele in zaradi izziva ”, pa je povedal vodja drugouvrščene ekipe. 


Med moškimi pari so najboljši tudi že na cilju. Najhitrejša sta bila člana ekipe Ultracyclers NAUDENS &CHAM, drugo mesto pa sta osvojila predstavnika ekipe TEAM ACTION SPORTS. V tej ekipi je kolesaril tudi Marko Baloh.

Dirka dvojic – mladost je premagala izkušenost

Na cilju v Postojni smo pozdravili tudi prvi dvočlanski moški ekipi. Zmago sta osvojila Nemca Rainer Steinberger in Pierre Bischoff, ekipa Ultracyclers Nauden &Cham (čas 1 dan, 16 ur in 0 minut), druga pa je bila slovensko-ameriška naveza Marko Baloh in Kerry Ryan, ekipa Action Sports (1 dan, 16 ur in 28 minut).

“Borba je bila huda, vedela sva da sva močna in da lahko zmagava. Občutki ob zmagi so neverjetni, ” je povedal Pierre, v preteklosti tudi že najboljši novinec na Dirki okoli Slovenije.
Marko Baloh se je veselil drugega mesta in bil realen: “Najina skupna starost je dvojna njuni, prav tako pa sta odpeljala zelo dobro. Še posebej zadnje ure sva šla na polno, a hitreje ni šlo. ” Američan Ryan ni navdušen samo nad dobro dirko, ampak tudi nad Slovenijo: “Dežela je neverjetna, ceste so lepe, a stalno zavite in naučil sem se, da tukaj v avtomobilu ni mogoče počivati. Vesel pa sem, da sem imel najboljšega možnega partnerja za to dirko.
Povprečna hitrost zmagovalcev znaša 31,26 km/h.

 
Marko Baloh in Kerry Ryan

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ