DOS: Mitja Rok brani slovensko čast, med dvojicami dvoboj Debitel/Bicikel.com (video in foto)

DOS: Mitja Rok brani slovensko čast, med dvojicami dvoboj Debitel/Bicikel.com (video in foto)
10.05.2013 AVTOR: D. Z.
Na dirki okoli Slovenije so kolesarji na poti že več kot 24 ur. Med posamezniki še vedno vodi Joachim Ladler, medtem ko je med dvojicami Team Debitel še povečal prednost pred ekipo Bicikel.com.

Na dirki okoli Slovenije je za tistimi najboljšimi kolesarji že krepko več kot polovica poti. Najprej se ustavimo pri najhitrejših. Torej pri moških dvojicah. Tu sta že praktično od starta najboljša kolesarja moštva Debitel. Iztok Melanšek in Marko Baloh sta na šesti časovni postaji še povečala prednost pred moštvom Bicikel.com, ki ga sestavljata Uroš Komac in Tadej Blatnik.

Tam je razlika znašala že 41 minut. Povprečna hitrost vodilne dvojice pa je znašala 33,3 km/h. Tretja je dvojica John Tanner in Duncan Moralee iz moštva Lions Strategics. Sledili so še Ydria Sport, Metliška črnina in T&D. Šesto časovno postajo so že prevozili tudi trije posamezniki. V vodstvu ostaja Joachim Ladler, ki se vozi s povprečno hitrostjo 28,7 km/h.

A na progi vseeno ni najhitrejši izmed posameznikov. To je namreč Thomas Ratschob. Njegova povprečna hitrost namreč znaša 29,1 km/h, a je bil že dvakrat kaznovan zaradi prevožene rdeče luči. Tako so mu za kazen dali 45 minut pribitka. Zdaj za Ladlerjem zaostaja še za 23 minut in pol.

Najboljši Slovenec je Mitja Rok. Šesto časovno postajo je prevozil z 28 minutami in 30 sekundami zaostanka za Ladlerjem. Njegova povprečna hitrost pa znaša 28,1 km/h. Tekmovalci v ostalih konkurencah šeste časovne postaje še niso prečkali. V konkurenci nad 50 let je na peti časovni postaji vodil Herbert Meneweger.

V ženski kategoriji je Andreja Jagodic že prečkala četrto časovno postajo, med mešanimi dvojicami pa dvoboj dobiva Tan Team pred moštvom High Five. Na četrti časovni postaji sta imela člana Tan Teama že več kot štiri ure prednosti.

V nadaljevanju si lahko ogledate nekaj utrinkov  prve noči in tudi z Vršiča, ki je že zdavnaj za nastopajočimi. Spota sta delo studia B.
 

Prva noč
 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ