DOS: Mitja Rok se bori za vodilna mesta! Med dvojicami vodi Debitel (video)

DOS: Mitja Rok se bori za vodilna mesta! Med dvojicami vodi Debitel (video)
10.05.2013 AVTOR: D. Z.
Za kolesarji na Dosu je že prva noč. Po pričakovanjih so najhitrejše moške dvojice, a v najtežji kategoriji med posamezniki gledamo Mitjo Roka, ki se bori z odličnimi tujci.

Prva etapa, ki je kolesarje popeljala proti slovenski obali, je bila dolga dobrih sto kilometrov, kolesarji pa so se podpisali v Šmarjah. Najprej govorimo o posameznikih. Najhitreje je do tja prikolesaril Joachim Ladler, ki je drvel s povprečno hitrostjo 36,2 km/h. Dve minuti in pol slabši čas pa je dosegel že najboljši Slovenec Mitja Rok, medtem ko je bil z minuto večjim zaostankom tretji Sandi Bayer.

Druga etapa je bila dolga skoraj 150 kilometrov, končala pa se je v Lokavcu pod Predmejo. Tam je Ladler še nekoliko povečal prednost pred Rokom, Paul Bernd pa je na tretjem mestu prehitel Sandija Bayerja. Naj omenimo. Po vsej verjetnosti prvi favorit za zmago med posamezniki Thomas Ratschob je bil tudi zelo hiter, a je že v prvi etapi zaradi dve prevoženih rdečih luči dobil 45 minut pribitka.

Za kolesarji je tudi že tretja etapa do Žage. Ladlerjeva povprečna hitrost po več kot kot 12 urah dirkanja znaša 31,6 km/h. Pred Mitjo Rokom ima dobrih 20 minut prednosti, tretji je Paul Bernd, ki zaostaja že več kot za pol ure. Sicer pa je po povprečni hitrosti drugi Ratschob, ki pa bo moral biti precej hitrejši, če bo hotel nadoknaditi tistih 45 kazenskih minut.

Med najihtrejšimi – torej med moškimi dvojicami – vodi ekipe Team Debitel, ki jo sestavljata Marko Baloh in Iztok Melanšek. Na tretji časovni kontroli sta imela kar 17 minut prednosti pred dvojico, ki brani zmago. Govorimo o Tadeju Blatniku in Urošu Komacu iz moštva Bicikel.com. 25 minut zaostanka si je privozila britanska dvojica John Tanner in Duncan Moralee. Ekipa se imenuje Lions Strategic. Sledita še Ydria Sport in Metliška črnina. Vsi imajo povprečno hitrost krepko čez 31 km/h.

Med ženskami Andreja Jagodic nima konkurence. Pri moških posameznikih nad 50 let vodi Herbert Meneweger. Drugi je Bride Pascal, tretji pa Miran Modic. Med mešanimi dvojicami je najboljša ekipa Tan Team. Druga je High Five. V nadaljevanju si lahko ogledate spot s starta dirke v Postojni, ki so ga pripravili pri studio B.

 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ