DOS: Mitja Rok ubranil slovensko čast, Marko Baloh tokrat med dvojicami! (video)

DOS: Mitja Rok ubranil slovensko čast, Marko Baloh tokrat med dvojicami! (video)
12.05.2013 AVTOR: D. Z.
Mitja Rok je veliki zmagovalec ekstremne dirke okoli Slovenije. Med najhitrejšimi na dirki, torej med dvojicami je zmagala ekipa Team Debitel.

Mitja Rok do zmage v drugi noči
A najprej kar k posameznikom. Že v četrtek na startu je bilo jasno, da bomo dobili novega zmagovalca. Štirikratnega zmagovalca Jureta Robiča žal ni več med nami, Christophe Strasser se pripravlja na dirko Čez Ameriko, Marko Baloh pa se je odločil, da bo nastopil v dvojicah. Tako smo iskali novega junaka in ga tudi dobili. To je postal 28-letni Mitja Rok, ki je dobil neverjetni troboj za zmago.

Najhitreje je dirko začel Joachim Ladler, medtem ko se je prvi favorit Thomas Ratschob ukvarjal z kaznimi. Zaradi prevoženih dveh rdečih luči že kmalu po začetku dirke so ga kaznovali s 45 minutami pribitka. Ladler je vodil celo noč in tudi naslednji dan. Predvsem Ratschob se mu je že nevarno približeval. Kljub kaznim je namreč že prehitel sicer po prvi noči in tudi po prevoženem Vršiču drugega Mitjo Roka.

A to zares ni bila Ratschobova dirka, saj je moral, sicer ne po svoji krivdi, odstopiti. Voznik njegovega spremljevalnega avtomobila ga je namreč zbil. Organizatorji sporočajo, da so Ratschoba hitro prepeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da je dobil močan uradec v glavo in stegno. Brez Ratschoba na dirki se je zdeo, kot da ima Ladler povsem odprto pot do prestižne zmage. A Ladler je v drugi noči pričel popuščati, medtem ko je Mitja Rok še naprej odlično kolesaril.

Po skoraj 950 prevoženih kilometrih je Mitja Rok osmo časovno postajo prečkal že skoraj pol ure pred Avstrijcem. Sicer se je obetal hud boj, a je bil Ladler očitno preutrujen, da bi lahko konkuriral izjemnemu Roku, ki je letos že četrtič zapored nastopil na dirki okoli Slovenije. Kmalu je postalo jasno, da bo novi zmagovalec Dosa postal Mitaj Rok, ki je imel dovolj časa, da se je v Grahovem pri Cerknici že predčasno poveselil z domačimi.

A z dirko je potem hitro nadaljeval in v Postojno je prišel po enem dnevu, 21 urah ter 35 minutah in 30 sekundah kolesarjenja. Mitja Rok je tako postal veliki zmagovalec dirke okoli Slovenije. Njegova povprečna hitrost pa je znašala natančno 27 km/h. Drugo mesto je zasedel Ladler, ki pa je na koncu zaostal skorajda za uro in pol. Tretji je bil še z dodatno uro zaostanka več Sandi Bayer. Sleidli so še Standa Prokeš, Matija Novak, Pierre Bischoff …

Najhitrejša ekipa Debitel
Po pričakovanjih so s 1229 kilometrov dolgo progo najhitreje opravile moške dvojice. Lansko zmago sta branila kolesarja moštva Bicikel.com Tadej Blatnik in Uroš Komac, ki pa sta letos naletela na preveliko oviro. V dvojicah se je odločil nastopiti tudi Marko Baloh. Skupaj z Iztokom Melanškom sta zastopala barve ekipe Debitel.

Vse od začetka dirke sta vodila, kasneje je bila ekipa Bicikel.com kaznovana s 15 minutami pribitka, a to ni spremenilo poteka dirke. Baloh in Melanšek sta vseskozi narekovala izjemen ritem, njuna povprečna hitrost na cilju v Postojni pa je znašala kar 32,8 km/h. To pomeni, da sta podrla rekord, ki sta ga prej imela kolesarja moštva Bicikel.com. Ekipa Debitel je progo premagal v enem dnevu 13 urah, 28 minutah in 30 sekundah.

To je bilo natančno uro in 38 minut hitreje od ekipe Bicikel.com. Tretje mesto je osvojila najbojša tuja ekipa Strategic Lions, v kateri sta kolesarila Britanca John Tanner in Duncan Moralee. V konkurenci moških nad 50 let je do cilja zaenkrat prišel samo Herbert Meneweger, med mešanimi dvojicami pa Tan Team.

Veselje Mitje Roka (avtor: studio B)
 

Prihod moštva Debitel v Postojno (avtor: studio B)
 

Prihod moštva Bicikel.com v Postojno (avtor: studio B)
 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ