DOS: Predstavitev ekstremne preizkušnje

DOS: Predstavitev ekstremne preizkušnje
13.04.2012 AVTOR: D. Z.
Športno kulturno društvo Notranjc bo že šesto leto zapored organiziralo ultramaratonsko dirko okoli Slovenije, ki postaja iz leta v leto bolj mednarodna. Start dirke bo 10. maja ob 20 uri.
DOS velja za eno izmed najbolje organiziranih ekstremnih dirk v Evropi, vsako leto pa se prijavi več pomembnih utramartonskih kolesarjev. Tudi letos ne bo nič drugače. Med 75 kolesarji iz 13 držav bodo tudi lanski zmagovalec Marko Baloh, zadnji zmagovalec slovitega Raama Christoph Strasser, Eduard Fuchs, Valerio Zamboni ...

Nastopajoče čaka 1188 kilometrov dolga preizkušnja s skupaj 14 000 metri nadmorske višine. Organizatorji pričakujejo, da bo zmagovalec za celoten krog poterboval okrog 40 ur. Pod to mejo pa naj bi se spustile dvojice, kjer sta se v lanski prvi izvedbi zmage veselila Tadej Blatnik in Aleš Belina. Blatnik se vrača tudi letos, vendar brez Beline, ki se je nastop odpovedal zaradi poškodbe.

Tokrat bo z Blatnikom vozil lanski zmagovalec Vršiča Uroš Komac. Organizatorji obljubljajo, da boste dirko lahko spremljali tudi prek GPS sledenja na računalnikih in na mobilnih telefonih. Pohvalijo pa se lahko tudi s tem, da je Svetovno združenje ekstremnih kolesarjev (UMCA) preizkušnjo ocenilo kot najboljši v Evropi. Poleg tega dirka spada v serijo tekmovanj za Svetovni pokal, velja pa tudi za kvalifikacijsko dirko za Raam.

foto: Igor Vidic
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ