Dosovce bodo "utišali"

Dosovce bodo "utišali"
25.04.2012 AVTOR: D. Z.
Organizatorji ekstremne kolesarske dirke okoli Slovenije so sporočili, da so bili primorani nekoliko nadgraditi pravila in jim dodati nov člen, ki govori o javnem redu in miru.
V zadnjih treh letih so namreč prejeli številne pritožbe s strani ljudi, ki živijo ob trasi dirke okoli Slovenije. Te je motil predvsem hrup oziroma glasba, ki je nepogrešljiv spremljevalec ekstremnih kolesarjev na njihovih preizkušnjah. Običajno glasbo predvajajo iz spremljevalnega vozila, te pa ne sliši zgolj kolesar, ampak tudi širša okolica.

Doslednješe spotošvanje
A organizatorji so se odločili, da bodo zdaj pri ukrepih še bolj strogi in se nameravajo še bolj dosledno držati 12. člen Uradnega lista, ki o uredbi o načinu uporabe zvočnih naprav, ki na shodih povzročajo hrup, prav naslednje:

"V času trajanja dirke morajo vsa vozila z vgrajenimi zvočnimi napravami na samem spremljevalnem vozilu paziti da z napravami ne povzročajo čezmerne obremenitve okolja s hrupom. Če je zvočnik zvočne naprave nameščen na vozilu ali se drugače premika, se šteje, da uporaba zvočnih naprav ne povzroča čezmerne obremenitve okolja, če nazivna električna moč posamezne zvočne naprave, uporabljene na prireditvi, ne presega 30 W, prireditev pa se ne izvaja ponoči."

Prepovedano od 22-ih do šestih zjutraj
Organizator se je tako odločil, da bo od 22. ure do šestih zjutraj v mestih ali drugih strenjenih naseljih strogo prepovedano kakršnokoli vrtenje glasbe ali drugih zvočnih posnetkov prek ozvočenja na spremljevalnih vozilih. Ekipa, ki se te odredbe ne bo držala bo kaznovana s časovnim pribitkom.

Sicer pa se bo dirka začela 10. maja. Ob 20 uri se bo s Titovega trga pred Hotelom Kras v Postojni namreč podal prvi kolesar. Med posamezniki jih je na startni listi 61. Zmago bo branil Marko Baloh. Že tradicionalno bo na startu tudi lanski zmagovalec znamenitega RAAM-a Christoph Strasser.

Ne med ženskami posameznicami ne med ženskami dvojicami ni prijavljene niti ene posameznice oziroma ekipe. Med moškimi pari jih je pet, tudi ekipa iz Hrvaške. Pri mešanih dvojicah je prijavljena samo ena ekipa. To bosta sestavljala Andrej Zaman in Tanja Kavčič.

foto: Jaka Vinšek
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ