Doull o disk zavorah: Če niso prekrite, so smrtonosne

Doull o disk zavorah: Če niso prekrite, so smrtonosne
23.02.2017 AVTOR: D. Z.
Po prvi etapi na dirki po Abu Dabiju se je spet vnela vroča debara. Owain Doull je poudaril, da je bil "žrtev" Kittlovih disk zavor.

Na dirki po Abu Dabiju je še pred sprintom prišlo do padca, v katerega so bili vpleteni tudi nekateri sprinterji.

Na tleh se je znašel tudi Marcel Kittel, ki v tej sezoni že uporablja kolo z disk zavorami. Ob padcu pa je kar velike ureznine utrpel kolesar Skya Owain Doull. Ma cilju je bil kar precej 'raztrgan ', v oči pa je padel predvsem njegov levi kolesarski čevelj, ki je bil praktično prerezan. Prav čevelj je dovolj zaščiti nogo, da tam ureznina očitno ni bila prevelika.

»Moj čevelj je bil razrezan. To je zagotovo naredila disk zavora. Šla je skozi čevelj do stopala. Srečo imam, da ni šlo za nogo. Če bi zarezalo v nogo, potem bi bilo hudo. Vidite moj čevelj. Kar skozenj je zarezalo, « je novinarjem pojasnjeval Doull. Prepričan je, da je do tega prišlo zaradi disk zavore: »Nič drugega ne more tako zarezati. Kot z nožem. Vidite to tanko linijo. Čista, ravna linija. «

Edini, ki na dirki po Abu Dabiju uporablja disk zavore je Marcel Kittel. »Če diski ne bodo prekriti, je to smrtno nevarno, « je še zaključil Doull. Sicer pa je to tema zadnjega obdobja, saj je Zveza profesionalnih kolesarjev pozvala UCI naj prepove uporabo disk zavor, saj naj bi bilo nad uporabo nezadovoljnih kar 80 odstotkov kolesarjev. Polovica od teh naj bi bila striktno proti uporabi, druga polovica pa naj bi podala dva pogoja. Disk zavore bi se lahko uporabljale, če bi bile zaščitene, in če bi jih uporabljali vsi kolesarji v glavnini. Sicer pa so se že pojavljala ugibanja, če so to res posledice disk zavor.

Počasen posnetek:

 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ