Drama v Kataloniji. Colbrelli potreboval zdravniško pomoč

Drama v Kataloniji. Colbrelli potreboval zdravniško pomoč
22.03.2022 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Včeraj se je začela dirka po Kataloniji. Prvo etapo je po silovitem dvoboju s Sonnyjem Colbrellijem dobil Michael Matthews. A prava drama se je odvijala po cilju.

V zaključku prve etape dirke po Kataloniji smo po 171 kilometrih dirkanja videli zelo zanimiv sprint, kjer je prišla do izraza surova moč. Zaključni metri so potekali v rahel vzpon, tako da čisti sprinterji niso prišli do izraza. Zato pa sta vsak po svoj strani sprintala Sonny Colbrelli in Michael Matthews. Italijan po levi, Avstralec po desni.

Nekoliko boljši je bil Matthews. A po cilju je prišlo do neljubega dogodka. Colbrelli je kmalu zatem potreboval zdravniško pomoč. Mediji poročajo, da so bila na prizorišču v trenutku štiri reševalna vozila. Colbrelli, ki se je na dirke vrnil po prebolelem bronhitisu in je zato moral izpustiti klasiko Milano-Sanremo naj bi izgubil zavest. Cyclingnews.com piše, da naj bi evropski prvak potreboval masažo srca, in da so ga 45 minut po dogodku že odpeljali v bližnjo bolnišnico.

"Po sprintu v prvi etapi dirke po Kataloniji je Sonny Colbrelli izgubil zavest. Colbrelli je prejel zdravniško pomoč in v stabilnem stanju so ga odpeljali v bolnišnico v Gironi na dodatne preiskave. Ekipa bi se rada zahvalila organizatorjem in medicinskemu osebju za podporo in pomoč. Več informacij sledi," so iz moštva Bahrain Victorious sporočili v izjavi za javnost.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ