Dražja policija, dirke v nevarnosti

Dražja policija, dirke v nevarnosti
24.11.2013 AVTOR: D. Z.
Francoski organizatorji kolesarskih dirk se bodo v sezoni 2014 soočili z veliko težavo. Policijske usluge se bodo drastično podražale.

Iz 2,5 na 12 milijonov evrov
Govorimo o tem, da bodo usluge policije zdaj več kot štirikrat dražje. Brez policijskega spremstva pa se cestnih dirk preprosto ne more in ne sme organizirati.

Po nekaterih podatkih naj bi to pomenilo, da bodo morali že organizatorji dirke po Franciji za policijske usluge namesto predvidenih 2,5 milijonov evrov po novem plačati 12 milijonov evrov.

Kaj bo z manjšimi dirkami?
Seveda bo veliki Tour de France tudi s tem preživel. Gre vendarle za največjo kolesarsko prireditev in za enega največjih športnih spektaklov.

A precej hujša usoda lahko zaradi povečanih stroškov doleti manjše dirke, ki so jih v zadnjih letih organizatorji zaradi krize že težko izpeljali.

Kot "test" etap za Tour
O teh težavah je spregovoril Pierre Caubin, sicer direktor dirke Route du Sud - Depeche du Midi.

"Bili smo v Parizu na sestanku organizatorjev dirk. Christian Prudhomme je potrdil, da bo naša dirka še naprej nekakšna preizkušnja za trase nektarih etap Toura," je za La Depeche dejal Caubin.

Iz 3 evrov na uro na 14
Caubin je še dodal: "Obenem je Christian omenil, da je zaskrbljujoča cena, ki jo bodo za policijo zahtevali od organizatorjev. Zato, da bo poskrbljeno za varnost."

Po nekaterih podatkih naj bi do zdaj za vsakega policista zahtevali po tri evre na uro, po novem naj bi se ta cena dvignila na 14 evrov. Seveda je vprašanje, če bo v Franciji še vedno tako veliko število dirk.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ