Dres s keramičnimi in karbonskimi vlakni, ki preprečuje odrgnine

Dres s keramičnimi in karbonskimi vlakni, ki preprečuje odrgnine
13.09.2014 AVTOR: Matej Zalar
Pri Scottu bodo prihodnje leto predstavili poseben dres, ki bo okrepljen v predelih bokov in ramen, in bo pri padcih preprečeval odrgnine, ki nastanejo ob stiku z asfaltom.
Vsakemu kolesarju, ki precej časa preživi na cesti, se slej ko prej zgodi, da doživi neprijetno srečanje z asfaltom. Ob tovrstnih padcih so najbolj na udaru prav boki in stranski del trupa, s katerimi drsamo ob podlagu in tako nastanejo precej neprijetne odrgnine.

Z namenom, da bi zaščitili najbolj izpostavljene predele, so pri Scottu razvili novo linijo oblačil, ki bo z dodanimi karbonskimi in keramičnimi vlakni bolje ščitila kolesarja. 

Material se imenuje ITD ProTec, razvili so ga v sodelovanju z Schoeller Textiles. Uporabili ga bodo na ramenskem predelu dresa RC ProTec in predelu na bokih pri hlačah RC ProTec. Omenjena izdelka sta namesto iz najlonskih vlaken sešita iz posameznih karbonskih vlaken, na to podlago pa je natisnjena matrica iz keramičnih točk. Po zagotovilih Scotta naj bi ta kombinacija precej zmanjšala možnost za nastanek odrgnin, hkrati pa naj bi imela tudi antibakterijske lastnosti.

Tako dres kot hlače naj bi na tržišče prišla v začetku prihodnjega leta, cena pa se bo gibala okrog 180 dolarjev za majico in 210 za hlače. Kako se je material odrezal na testiranju si lahko ogledate v spodnjem posnetku.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ