Dresi 2023: Jumbo Visma brez večjih sprememb

Dresi 2023: Jumbo Visma brez večjih sprememb
21.12.2022 AVTOR: DZ, vir: Jumbo Visma

Vrstijo se predstavitve dresov kolesarskih ekip pred sezono 2023. Zdaj so dres predstavili tudi pri Jumbo Vismi, kjer bosta vozila Jan Tratnik in Primož Roglič. Večjih sprememb ni.

Tokrat so dres predstavili pod sloganom Roots to Rise. Gre za obeležitev posebne obletnice. Mineva namreč 10 let odkar je glavni mož Richard Plugge začel razvijati novo zgodbo z nekdanjim Rabobankom.

Leta 2013 se je ekipa imenovala Blanco. Potem pa se je pričela tudi postopoma razvijati v vse močnejšo. Zdaj se lahko pohvalijo, da so dobili že ogromno pomembnih dirk, vključno z dirko po Franciji in dirko po Italiji, pa številne krajše etapne dirke in enodnevne klasike. Veliko je k vsemu pripomogel Primož Roglič, saj se je prav z njegovim prihodom pričel vzpon ekipe, ki jo zdaj poznamo pod imenom Jumbo Visma.

Predtem so to bila imena, kot na primer Blanco, Belkin in LottoNL Jumbo. Dres za naslednjo sezono pa je zelo podoben letošnjemu. Prevladuje rumena barva, s črnim predelom in rdečimi rokavi. Na ramenih je logotip Cervela. Vidni so že poznani sponzorji, kot so Jumbo, Visma, Hema, AGU, Škoda, Gorillas … Vodstvo je sklenilo novo partnerstvo s sponzorji BtCity, Lease a Bike in kar je najbolj očitno na kolesih - namesto Shimana bodo kolesarji uporabljali opremo SRAM.


Drese lahko na spletni strani ekipe tudi že naročite. Na hrbtni strani bodo še vedno tudi imena kolesarjev ter številke, ki so si jih izbrali. Tega se zdaj pri ekipi poslužujejo že več časa, saj želijo obuditi idejo, da bi kolesarji skozi celotno sezono na dirkah nosili iste števike in bi tako bili bolj prepoznavni pri gledalcih.

"S tem dresom se poklonimo vsem uspehom, ki smo jih dosegli v zadnjih desetih letih. To je tudi začetna točka za novo rast v naslednjih desetih letih. Ekipo smo zgradili od tal do vrha, kjer smo zdaj. Zmaga na Touru je bil tisti absolutni višek vsega. Z nošenjem tega dresa se poklanjamo zgodovini, a se obenem že veselimo prihodnosti," je v uradni izjavi za javnost dejal Richard Plugge:

"V teh desetih letih smo doživeli nekaj lepih trenutkov. S Primožem Rogličem smo leta 2019 prvič dobili tritedensko dirko. Tu so že druge prestižne zmage. Dirka po Franciji. Razvijamo mlade, kot je Olav Kooij." Sicer pa bo predstavitev ekipe na sporedu 22. decembra. Prireditev bo na Nizozemskem, na spletni strani Jumbo Visme pa jo boste lahko spremljali v živo. Začela se bo ob 14. uri, končala pa ob 15.30. Predstavili bodo vse tri ekipi. Moško, žensko in razvojno. Morda bo že kaj več jasnega tudi o programih dirk nekaterih kolesarjev.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ