Druga etapa Transalpa iz Naudersa v Scuol

Druga etapa Transalpa iz Naudersa v Scuol
18.07.2016 AVTOR: Anderluh Natalija
56 kilometrov in 2126 višincev v znamenju prekrasnih razgledov, fantastičnega vremena in zanimivih singlic

Kratka, a izredno zanimiva etapa, speljana čez kar tri države. Iz Avstrije v Italijo in nato v Švico. Panoramske poti speljane nad Reschensee-jem te pustijo odprtih ust, sploh v prelepem sončnem vremenu. Vroče pa ni bilo samo ozračje, ampak tudi vodilne dvojice letošnjega Transalpa. Zmago v drugi etapi sta dosegla Hermann Pernsteiner in Daniel Geismayr (Team Centurion Vaude 2) s časom 2:28.30. Vodila sta praktično od starta v Naudersu, v cilj pa prispela z minimalno prednostjo 16 sekund pred Karlom Plattom in Ursom Huberjem (Team Bulls 1), tretjo stopničko v današnji etapi pa sta si privozila Alban Lakata in Kristian Hynek (Topeak Ergon Racing), ki pa sta z današnjim minimalnim zaostankom uspela obdržati vodilno pozicijo po prvi etapi. Ekipa Bicikel.com prek Alp suvereno tudi skozi današnjo etapo, v cilj sta prišla v času 3:06.14 in osvojila 31. mesto v elitni konkurenci moških. Skupno še vedno držita 30. mesto. Razlike so majhne, tako da je možnosti za pomik po lestvici navzgor še dovolj. Sta bila pa z današnjo etapo super zadovoljna, kar se terena tiče: "Pravi mtb maraton, vse kar si lahko zaželiš na takšni preizkušnji, od singlic do prelepih razgledov " sta zatrdila v en glas.

V kategoriji master nova zmaga za Massima Debertolisa in Andreasa Lanerja (Wilier Force 2), ki tako prepričljivo vodita v skupni razvrstitvi. Med grand masterji pa tesna zmaga za slovensko-nemško navezo Petra Vesela in Thorstena Damma (Scott Fahrradladen Gudensberg) pred še vedno vodilnima v kategoriji, dvojico baumat/bikeholiday.ch.

Med mešanimi dvojicami nova zmaga za Sally Bigham in Bena Thomasa (Topeak Ergon Racing), med damami pa sta z zmago v drugi etapi, Lorenza Menapace in Elisabeth Simpson prevzele tudi skupno vodstvo.

Transalp karavana se s tretjo etapo poslavlja od Švice, na vrsti je Livigno...do tja pa vodi 72 kilometrov poti, ki jo bo treba prevoziti. Ob čudovitih razgledih se tudi 2598 višincev, ki jih bo ob tem potrebno premagati, ne sliši veliko. 

Rezultati 

Spletna stran: bike-transalp.de/news/

 

Značke: Gorsko, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ