Drugo leto brez dirke po San Luisu, kje bodo kolesarji gradili formo?

Drugo leto brez dirke po San Luisu, kje bodo kolesarji gradili formo?
29.09.2016 AVTOR: Matej Zalar
Dirka po San Luisu je bila zaradi toplega vremena in manj stresnega dirkanja priljubljen začetek sezone za mnoge zvezde. A drugo leto dirke ne bo.

Razlog so finančne težave organizatorjev, tako da se bo dirka po San Luisu pridružila dolgemu spisku dirk, ki so v zadnjih letih izginile s koledarja profesionalnih kolesarjev. Šestdnevna dirka bi morala biti na sporedu od 17. do 22. januarja prihodnje leto.


Kolesarji so dirkanje v Argentini poleg poletnega vremena izbrali tudi zato, ker je šlo za dirko nižje ravni. Glavna alternativa je Tour Down Under, avstralska dirka, ki ima World Tour status. "Dirka je pretežka, gre za World Tour dirko, zato je zelo stresno. Fizično ni nič težja kot preizkušnja v Argentini, a ker so na voljo WorldTour točke, je vse veliko bolj stresno. Če bi bil že v Avstraliji dovolj dober, da bi se boril za zmago, bi se izplačalo, a potem bi težko formo zadržal do julija. Zato je San Luis idealen, " je prednosti dirke komentiral Mark Cavendish, ki je v Argentini dirkal v letih 2013, 2014 in 2015.


Prvič so jo organizirali leta 2007, od takrat pa je bilo na štartu vsako leto več zvezdnikov. Vincenzo Nibali in Nairo Quintana sta jo obiskala skoraj vsako leto, lani se jima je pridružil tudi svetovni prvak Peter Sagan. Gre tudi za prvo priložnost v novi sezoni, da svetovni prvak pokaže mavrični dres. Lani je dirko dobil mlajši od bratov Quintana, Dayer, Nairo pa se je uvrstil na tretje mesto v skupnem seštevku. Očitno bo Dayer Quintana postal tudi zadnji zmagovalec te južnoameriške dirke.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ