Družina je pomembnejša: Wout Van Aert odhaja domov

Družina je pomembnejša: Wout Van Aert odhaja domov
20.07.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Wout Van Aert je sporočil, da zapušča dirko po Franciji, saj z ženo Sarah pričakujeta drugega otroka. Belgijca tako ne bo na startu 18., sicer bolj ali manj ravninske etape.

“Kot vsi veste je Sarah noseča. Po posvetu z ekipo smo se odločili, da je zdaj moje mesto moj dom. Zdravnik je po pregledu dejal, da bo kmalu prišlo do poroda.” Van Aert je dejal, da sta se s Sarah že pred odhodom na Tour dogovorila, da se bo vrnil, če bo karkoli nujnega.

“Po eni strani je to čuden občutek, vendar ne gre za nikakršno dilemo. To je lahka odločitev. Vseskozi sem razmišljal o tem, da bom odšel domov, ko me bo žena potrebovala. Ta trenutek je zdaj napočil,” je v uradni izjavi dejal Van Aert: “Fantom sem pri večerji dejal, da sem navdušen, ker so vsi razumeli mojo odločitev in mi stojijo stoodstotno ob strani. Teh sedem fantov bo dobro nastopalo vse do konca Toura. Vse bo v redu.”

Sicer pa je Van Aert še pomagal Jonasu Vingegaardu, ki po včerajšnji etapi prepričljivo vodi v skupnem seštevku in je na poti proti drugi zaporedni zmagi na Touru. Van Aert je lani prepričljivo osvojil zeleno majico, medtem ko mu letos nikakor ni uspelo dobiti etape. Bil je dvakrat drugi in dvakrat tretji:

“Večkrat sem imel noge za zmago, vendar mi ni uspelo. Zato imam mešane občutke. Dosežki so nekaj, kako pa se počutiš na kolesu je nekaj povsem drugega. Bil pa je to odličen Tour. Odlična izkušnja skupaj s fanti. Dodatno vzpodbuda ti da, ker se lahko skupaj boriš za uresničitev ciljev. Na ta Tour gledam pozitivno, vendar se ga bom tudi spominjal po tem, da sem vsak dan večkrat poklical domov in zdaj ta Tour tudi zapuščam.” Njegova naslednja dirka bo po vsej verjetnosti cestna dirka svetovnega prvenstva v Glasgowu. Ta bo na sporedu 6. avgusta.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ