Državna prvenstva po Evropi

Državna prvenstva po Evropi
26.06.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Letos je prišlo do manjših sprememb in državna prvenstva v Evropi niso bila organizirana na isti datum, pa čeprav je to postala že tradicija.

Ko govorimo o državnih prvenstvih, potem že vnaprej vemo, da jih države organizirajo konec junija. Tako imamo potem na dirki po Franciji kopico novih državnih prvakov in majic, po katerih jih moramo prepoznati. Ponavadi večina evropskih držav na isti datum izpelje člansko dirko. Tokrat je nekoliko drugače.

Tudi zato, ker so dirko po Franciji prestavili za en teden. In tako je večina dirk bila v nedeljo, nekatere države pa bodo državne prvake dobile šele v tem tednu. Katere prvake pe lahko izpostavimo? Začnimo kar na Poljskem. Potem, ko mu uspeha ni uspelo ponoviti v vožnji na čas je nekdanji svetovni prvak in član moštva Sky Michal Kwiatkowski bežal skoraj celotno dirko in prišel do naslova.

V Španiji je član Bahraina Meride Gorka Izagirre na cilj prišel sam in slavil zmago pred favoriziranim Alejandrom Valverdejem, ki je dobil boj manjše zasledovalne skupine za drugo mesto. Na Slovaškem je spet prevladoval Peter Sagan. Zanj je to že šesti naslov prvaka, potem ko je lani to zmago prepustil bratu Juraju. Ta je bil tokrat z več kot dvema minutama zaostanka drugi, tretji pa Michael Kolar. V Belgiji je premoč spet razkazoval Quick Step. Zmagal je Yves Lampaert pred Philippom Gilbertom. Norveški državni prvak je Vegard Stake Laengen.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ