Državna prvenstva: odlična predstava Pinota pred Tourom

Državna prvenstva: odlična predstava Pinota pred Tourom
25.06.2016 AVTOR: Matej Zalar
Ta vikend povsod po Evropi potekajo državna prvenstva. Znana je že večina državnih prvakov v kronometru; naslov za Pinota in Martina.

Pinot na Tour z majico državnega prvaka

Thibaut Pinot je včeraj dokazal, da se je trening vožnje na čas še kako izplačal. Na progi državnega prvenstva v Vesoulu je s časom ure in štirih minut osvojil prvo majico francoskega državnega prvaka v kronometru. Za 49 sekund je ugnal ekipnega kolega Anthonyja Rouxa, tretji pa je bil z minuto in 18 sekundami zaostanka Tony Gallopin (Lotto-Soudal).

"Zame je to zelo čustven trenutek. Pomislil sem na vse treninge kronometra v zadnjih dveh ali treh sezonah, ki so se končno izplačali. Za mano je uspešen teden, po Dauphineju sem počival, da bi bil na kronometru maksimalno pripravljen, nato pa sem opravil nekaj peturnih vzdržljivostnih treningov. Na cestni dirki bo nekoliko težje, zame bo v tem trenutku najbrž predolga, a se vsekakor ne predajam vnaprej, " je po naslovu povedal prvi adut Francozov na prihajajočem Touru.

Martinu v Nemčiji že šesti naslov državnega prvaka

Tony Martin je imel v Nemčiji še boljši dan, na 41 kilometrov dolgi progi je zabeležil povprečno hitrost skoraj 50 kilometrov na uro in se prepričljivo veselil že šestega naslova državnega prvaka v kronometru. S časom 49 minut in 14 sekund je bil za minuto in 40 sekund boljši od Jashe Sutterlina, tretje mesto pa je zasedel Nils Politt. 

"Zadovoljen sem, saj nikoli ni lahko dirkati, če od tebe vsi pričakujejo zmago. Proga ni bila popolnoma ravna, bilo je nekaj krajših vzponov in zahtevnih ovinkov, kjer je bilo treba biti pazljiv. Ta zmaga je zame dober pokazatelj, da sem pred Tourom na pravi poti, hkrati pa je lepo končno prekiniti obdobje brez zmag v letu 2016, " tudi Martin ni skrival zadovoljstva na odru za zmagovalce.

Prevlada Movistara v Španiji

Na španskem državnem prvenstvu v kronometru je Movistar pokazal, da so trenutno na Apeninskem polotoku razred zase. Osvojili so kar prva štiri mesta, majica državnega prvaka pa bo naslednje leto počivala na ramenih Iona Izagirreja. Najbolj sta se mu približala Jonathan Castroviejo in Alejandro Valverde. 

Naslova tudi za Cancellaro in Dowsetta

Tudi v Veliki Britaniji in Švici ni prišlo do presenečenj. Alex Dowsett je dokazal, da po poškodbi in grdem padcu dobro okreva in je v Veliki Britaniji osvojil še peti naslov državnega prvaka v kronometru. Družbo na odru za zmagovalce sta mu delala še James Gullen in Ryan Perry. V Švici je v svoji zadnji sezoni še eno majico državnega prvaka osvojil Fabian Cancellara. Italijanski državni prvak je postal Manuel Quinziato, ki je bil boljši od Manueleja Boara in Morena Moserja.

 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ